Uutinen

Voiko työpaikan epäkohdan ilmoittaja kohdata vastatoimia? Kuuntele uusi podcast-jakso

Tiesitkö, että sinulla on lain takaama oikeus ilmoittaa työpaikan epäkohdista? Ota ilmoitusvelvollisuus haltuun kuulokkeet korvilla.

Talentian podcast-sarja oikoo ilmoitusvelvollisuuden kiemuroita Talentian erityisasiantuntijoiden kanssa. Sarjan viisi jaksoa julkaistaan noin kahden viikon välein.

Ilmoitusvelvollisuus 3: Ilmoittajan suoja

Ilmoitusvelvollisuus-sarjan kolmannessa osassa aiheena on ilmoittajan suoja. Mikä on ilmoittajan suoja? Miten voi välttyä hankalan työntekijän maineelta?

Keskustelemassa ylitarkastaja Annina Sadeoja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta sekä työelämäasioiden päällikkö Marjo Varsa Talentiasta.

Tulevat jaksot:

Jakso 4: Käytännöt työnantajan ja johdon näkökulmasta 23.5.

Jakso 5: Viranomaisvalvonnan käytännöt 6.6.

Mikä ilmoitusvelvollisuus?

Sosiaalihuollon tarkoitus on edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta, vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta. Työntekijällä on sosiaalihuoltolain takaama oikeus ja velvollisuus ilmoittaa valvovalle viranomaiselle, jos tämä tavoite ei toteudu.

Ilmoitus tulee tehdä, jos työnantaja ei ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin työyhteisössä käydyistä keskusteluista huolimatta ja asiakasturvallisuus vaarantuu.

Esihenkilölle ilmoitusvelvollisuus on arvokas toiminnan kehittämisen tuki.

>> Lue lisää omavalvonnasta ja ilmoitusvelvollisuudesta

>> Talentia-podi

Uutista muokattu 22.5.: Korjattu jaksojen ilmestymisaikataulu