- kunnallisen työnantajan palveluksessa työskentelee 70 % ja
- yksityisen työnantajan palveluksessa 27 %.
Jäseniä Talentiassa on lähes 26 000. Heistä naisia on 93 % ja äidinkielenään suomea puhuvia 95 %. Tyypillisin jäsen on 40-vuotias nainen, jonka työnantaja on kunta tai kuntayhtymä. Opiskelijoita jäsenistöstä on 18%.
Työssäkäyvistä jäsenistä
Talentian suurimpia jäsenryhmiä ovat sosiaalialan AMK-tutkinnon suorittaneet, sosiaalityöntekijän yliopistotutkinnon suorittaneet sekä alalle yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelevat.
Valmistuneista
Ylemmän korkeakoulututkinnon yliopistossa suorittaneet sosiaalityöntekijät työskentelevät vaativissa sosiaalityön asiantuntijatehtävissä sekä hallinto-, suunnittelu-, kehittämis- ja projektitehtävissä.
Sosiaalialalle suuntaavia AMK-tutkintoja ovat sosionomi (AMK), geronomi (AMK) ja kuntoutuksen ohjaaja (AMK) –tutkinnot.
Sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet työskentelevät vaativissa sosiaalialan ohjaus-, kasvatus-, kuntoutus- ja opetustehtävissä sekä erilaisissa suunnittelu-, kehittämis-, esimies-, hallinto- ja projektitehtävissä. He toimivat mm. päivähoidossa, vanhustyössä, lastensuojelussa, vammaispalveluissa, asumispalveluissa, kuntouttavassa työtoiminnassa, perhetyössä, päihdehuollossa ja moninaisissa projekti- ja järjestötehtävissä.
Sosiaalialalle suuntaavia ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja ovat: sosionomi (YAMK), geronomi (YAMK), kuntoutuksen ohjaaja (YAMK).
Ylemmän korkeakoulututkinnon ammattikorkeakoulussa suorittaneet toimivat vaativissa sosiaalialan asiantuntija-, johtamis- ja kehittämistehtävissä.
Vanhoja opistotason tutkintonimikkeitä ovat sosiaalikasvattaja, sosiaaliohjaaja, sosiaalialan ohjaaja ja kehitysvammaistenohjaaja.