Olemme ainoa järjestö, joka ajaa sosiaalialan korkeakoulutettujen, kuten sosiaalityöntekijöiden ja sosionomien asioita. Yli 26 000 sosiaalialan ammattilaista on valinnut turvakseen Talentian. Arvostamme ammattitaitoasi ja tiedämme, mitä muiden ihmisten eteen tehtävä työ vaatii.

Me tunnemme myös haasteet, joita alalla on. Niitä voi olla sinunkin työpaikallasi: vaikeus tehdä töitä eettisesti, vajausta resursseissa, ongelmia johtamisessa, tietämättömyyttä ammattitaidostasi ja osaamisestasi. 

Tiedämme myös palkkasi. Teemme töitä sen eteen, että se nousisi.

Miksi liittyä Talentiaan?

Olemme äänesi neuvottelupöydissä

Tunnemme työsi. Kun lakeja valmistellaan, päättäjät pyytävät Talentian asiantuntijoita lausumaan sosiaalialan työntekijöiden kannan. Istumme myös niissä pöydissä, joissa päätetään sinunkin palkastasi ja työehdoista.

Talentia käy jatkuvaa vuoropuhelua työnantajien ja esihenkilöiden kanssa. Tuomme esiin omia ratkaisuesityksiämme ja jäsenistön nostamia epäkohtia. Edunvalvonta vaatii kestävyyttä.

– Susanna Pelander, Talentian sopimusasiantuntija

Olemme äänesi yhteiskunnassa

Talentia on yhtä kuin suuri joukko sosiaalialan ammattilaisia – juuri niin voimakas, vaikuttava ja äänekäs, kuin jäsenistömme on. Me kasvatamme yhdessä alan tunnettuutta ja sitä kautta arvostusta.

Halusin kuulua täsmäliittoon, joka vie laajasti sosiaalialan asioita eteenpäin. Enkä ole pettynyt, vaan edelleen innoissani!

– Helena, Talentian jäsen

Olemme vertaistukea, innostusta ja yhteisöllisyyttä

Olemme myös lämmin yhteisö, joka ajaa yhdessä sosiaalialan ammattilaisten asiaa. Olisiko merkityksellinen vaikuttamistyö Talentiassa sinunkin juttusi? Tule meidän kanssamme vaikuttamaan!

Olen nauttinut suunnattomasti, kun olen saanut vertaistukea, ajankohtaista tietoa ja koulutusta, virkistystä sekä mahdollisuuden vaikuttaa alan arvostuksen kasvattamiseen. Talentia is simply the Best.

– Topsy, Talentian jäsen

Liity Talentiaan

Voit liittyä kätevästi täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen.

Hyviä syitä liittyä Talentiaan top 5

Hyviä syitä liittyä Talentiaan on ainakin 1000, mutta kokosimme tähän viisi tärkeintä.

 1. Talentia puolustaa jäsentensä etuja työpaikalla ja seisoo sosiaalialan korkeakoulutettujen puolella.
 2. Jäsenemme saavat meiltä neuvoja työsuhdetta, palkkoja ja ammattietiikkaa koskevissa kysymyksissä.
 3. Tarjoamme kattavat ja laadukkaat jäsenedut, kuten Talentia-lehden, vapaa-ajan matkustajavakuutuksen, oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen sekä alennuksia aina kuntosaleista lomamökkeihin.
 4. Talentia osaa vaikuttamistyön ja on haluttu sosiaalialan yhteistyökumppani. Jäsenemme vaikuttavat usein Talentian ammatillisten ja jäsenyhdistysten kautta. Siellä myös verkostoituu, viihtyy ja saa uusia ystäviä.
 5. Työttömyyden kohdatessa jäsenemme saavat ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jos työssäoloehto täyttyy. Myös opiskelijajäsenillämme on mahdollisuus kerryttää työssäoloehtoa jo opiskeluaikanaan.

Mitä etuja Talentia tarjoaa?

Ansiosidonnainen työttömyysturva

 • Työttömyyskassa Erkon jäsenmaksu sisältyy Talentian työssäkäyvien jäsenten jäsenmaksuun.

Työsuhde- ja ammattineuvonta

 • Talentian jäsenenä et jää työelämän ongelmissasi yksin. Talentian neuvontapalvelut ovat tukenasi

Vakuutusedut

 • Talentian jäsenenä saat käyttöösi hyvät vakuutusedut

Oikeudellinen neuvonta

 • Eversheds Asianajotoimisto on tukenasi yksityiselämään liittyvissä oikeudellisissa asioissa

Ammattieettinen tuki

 • Autamme sinua ammattieettisissä kysymyksissä

Talentia-lehti ja kalenteri

 • Talentian jäsenenä saat Talentia-lehden suoraan kotiin toimitettuna