Suomen ainoa sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö

Talentia on Suomen ainoa sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö. Talentian jäsenenä saat etuja mm. vakuutuksista, liikunnasta ja matkailusta! Lisäksi käytössäsi on asiantunteva työsuhde- ja ammattineuvontamme.

Ammattijärjestö Talentia vaikuttaa, jotta sen jäsenistöllä on edellytykset tehdä työnsä hyvin, työssä jaksetaan, työn merkitys ymmärretään ja siitä maksetaan oikeudenmukaista palkkaa.

Voit liittyä Talentiaan, jos:

 • olet suorittanut sosiaalialan tutkinnon yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa
 • olet suorittanut sosiaalialan opistoasteen tutkinnon
 • olet suorittanut sosiaalialan opistoasteen tutkinnon
 • olet sosiaalialan korkeakouluopiskelija tai
 • sinulla on jokin muu soveltuva korkeakoulututkinto ja pääaineesi on tai oli esim. sosiaalipsykologia, sosiologia, sosiaalihallinto, sosiaaligerontologia, sosiaalinen kuntoutus, kasvatustiede, nuorisotyö.

Liity jäseneksi

Voit liittyä kätevästi täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen.

Talentiaan voit liittyä jo sosiaalialan opiskelijana

Kuulumalla Talentiaan jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki samat jäsenedut kuin varsinaiset jäsenet! Opiskelijana sinulla on lisäksi mahdollisuus osallistua opiskelijoille suunnattuihin Vahva ammatissa -koulutuksiin sekä saada apua ja tukea opintoihin tai työelämään liittyvissä kysymyksissä. Mikäli käyt opintojen ohella töissä, voit liittyä työttömyyskassaan ja aloittaa työssäoloehtoviikkojen kerryttämisen jo opiskeluaikana.

Voit kuulua joissakin tapauksissa Talentiaan myös rinnakkaisjäsenenä. Rinnakkaisjäsenet ovat toiseen akavalaiseen ammattiliittoon kuuluvia, joiden edunvalvonnan toinen ammattijärjestö hoitaa.

Talentian jäsenenä voit osallistua monipuolisiin koulutuksiin ja webinaareihimme

Talentia ja sen jäsenyhdistykset järjestävät runsaasti monipuolista koulutusta ja virkistystä Talentian jäsenille. Talentian järjestö- ja luottamusmieskoulutus on jäsenille maksutonta. Myös monet alueellisista ja ammatillisista seminaareista ja tapahtumista ovat jäsenille ilmaisia. Katso ajantasaiset tiedot tarjolla olevista koulutuksista ja tapahtumista Talentian tapahtumakalenterista.

Tutustu tästä oman alueesi ja ammattikuntasi yhdistystoimintaan ja tule mukaan vaikuttamaan yhteisiin asioihin!

Talentian jäsenedut

Jäsenedut

 • Työsuhde- ja ammattineuvonta
 • Vakuutusedut
 • Koulutukset
 • Virkistys ja vapaa-aika

Jäsenmaksu

 • Jäsenmaksu kattaa Talentian, Talentian alueyhdistyksen, valitsemasi Talentian ammatillisen yhdistyksen ja Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenyyden

Liity jäseneksi

 •  Yli 26 000 sosiaalialan korkeakoulutettua on valinnut turvakseen Talentian. Tule kasvavaan joukkoomme!

Tuo ystäväsi yhteiseen liittoon

Kerro Talentiasta sosiaalialalla työssäkäyvälle ystävällesi. Jos hän liittyy jäseneksi, saatte molemmat 30 euron arvoiset SuperLahjakortit, joilla voi ostaa mukavia lahjoja yli 100 liikkeestä.

Opiskelijalle ja pian valmistuvalle

Mitä pitää ottaa huomioon jos käyt opintojen ohella työssä? Mitä pitää muistaa kun valmistut ja siirryt kokonaan työelämään? Mitä hyötyä on Talentian jäsenyydestä opiskeluaikana?

Eläkeläisen Talentia

Talentian eläkeläisjäsenenä nautit edelleen monista eduista.

Yrittäjän Talentia

Ryhdyttyäsi yrittäjäksi voit jatkaa Talentialla yrittäjäjäsenenä.

Jäsenyyden päättäminen