Talentia on sosiaalialan ammattilaisen valinta

Sosiaalialan korkeakoulutetut työskentelevät niiden ihmisten eteen, jotka tarvitsevat puolustajaa. Yhteiskunnan muutokset heijastuvat alalle, ja varautuminen tulevaan on yhä haastavampaa. Työelämässä eteen voi tulla tilanteita, joissa vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ovat rajalliset. Tällöin puolustajaa tarvitsee sosiaalialan ammattilainen itse.

Talentia on vuonna 1949 perustettu, yli 26 000 korkeasti koulutetun sosiaalialan ammattilaisen valinta. Talentia kuuluu keskusjärjestö Akavaan ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOon.

Talentia ajaa jäsentensä palkkauksellisia etuja, vaikuttaa työehtosopimuksiin ja sosiaalialan lainsäädännön valmisteluun sekä puolustaa jäsenistönsä asemaa ja oikeuksia alaa kehittävissä työryhmissä.

Talentia on Suomen ainoa sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö.

Mistä Talentia koostuu?

Talentiassa on 20 alueyhdistystä, 11 valtakunnallista ammatillista yhdistystä ja opiskelijayhdistys. Ne pitävät huolen, että Talentian toiminta on monipuolista ja aktiivista ympäri Suomen. Lisäksi jäsenillä on oikeus kääntyä työpaikkansa luottamusmiehen puoleen, jos työnantajan kanssa syntyy erimielisyyksiä.  Luottamusmiehet ajavat vain ammattiliittoon järjestäytyneen asioita. Työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvissä asioissa lähin apu on työsuojeluvaltuutettu.

Mitä enemmän talentialaisia on, sitä paremmin sosiaalialan korkeakoulutettujen edunvalvonta toimii. Siksi on tärkeää, että alan ammattiliset järjestäytyvät yhteen jo opiskeluaikana. Talentialainen ei jää koskaan yksin.

Näin vaikutamme

Talentia on Suomen ainoa sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö. Talentia ajaa jäsentensä palkkauksellisia etuja, vaikuttaa työehtosopimuksiin ja sosiaalialan lainsäädännön valmisteluun sekä puolustaa jäsenistönsä asemaa ja oikeuksia alaa kehittävissä työryhmissä.

Henkilö lukemassa

Talentia julkaisee

  • Tutustu Talentian oppaisiin, lehtiin ja yhteisjulkaisuihin

Talentia tutkii

  • Tutustu Talentian selvityksiin jäsentemme työstä ja urapoluista

Talentia kouluttaa

Tutustu ajankohtaisiin koulutuksiin

Jäsenistö

  • Jäseniä Talentiassa on yli 26 000. Tyypillisin jäsen on 40-vuotias nainen, jonka työnantaja on kunta tai kuntayhtymä

Jäsenyhdistykset

Talentialla on 20 alueyhdistystä ja 11 valtakunnallisesti toimivaa ammatillista yhdistystä sekä opiskelijayhdistys. Tutustu oman alueesi tai ammattiryhmäsi yhdistystoimintaan ja tule mukaan vaikuttamaan yhteisiin asioihin!

Aluetoiminta

Työsuhdeneuvonnasta ja edunvalvonnasta alueellisesti vastaavat Talentian sopimusasiantuntijat yhdessä paikallisten luottamusmiesten ja alueyhdistysten kanssa.

Tie, joka kiemurtelee silmukaksi talojen keskellä

Talentian suositukset

  • Tutustu Talentian suosituksiin palkkauksesta, työn mitoituksesta ja työnjaosta

Medialle

  • Talentia on palveluksessasi, kun tarvitset taustatietoa tai asiantuntijoita sosiaalialan kysymyksiin

Liity Talentian jäseneksi

Voit liittyä jäseneksi, jos sinulla on sosiaalialan korkeakoulututkinto tai suoritat sellaista parhaillaan.