Yrittäjäjäsenyys


Ryhdyttyäsi yrittäjäksi voit jatkaa Talentialla yrittäjäjäsenenä.

Yrittäjäjäsenen ja ammatinharjoittajan jäsenedut

Yrittäjäksi ryhtynyt talentialainen voi jatkaa jäsenyyttään yrittäjäjäsenyytenä.

Oikeusturva- ja vastuuvakuutuksella vakuutettuina ovat myös liiton jäseninä olevat itsenäiset ammatinharjoittajat, joiden palveluksessa ei ole työntekijöitä, ammatinharjoittamiseen liittyvissä asioissa.

Yrittäjän ja ammatinharjoittajan kannattaa muistaa, että Talentia ei ole ottanut jäsenilleen potilasvakuutusta, vaan se on hankittava itse.

Lue lisää jäseneduista täältä.


Kenet tulkitaan yrittäjäksi?

Yrittäjille ja palkansaajille on erilliset työttömyyskassat. Palkansaajakassan jäsen ei voi kerryttää työssäoloehtoaan yritystoiminnalla eikä yrittäjäkassan jäsen palkkatyöllä.
Päätoiminen yrittäjä ei siis voi liittyä palkansaajakassan jäseneksi, vaan hänen tulee liittyä yrittäjäkassaan, jos hän haluaa vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta.

Tutustu tästä Yrittäjäkassaan

Ilmoitathan Talentian jäsensihteereille jasensihteerit@talentia.fi, jos olet ryhtynyt yrittäjäksi.

Sinun ei tarvitse erota Talentiasta, vaan voit halutessasi jatkaa Talentian yrittäjäjäsenenä. Sinun kannattaa kuitenkin vaihtaa työttömyyskassajäsenyytesi Erko-kassasta yrittäjien työttömyyskassaan kolmen kuukauden sisällä yrittäjäksi ryhtymisestä, ettei ansioturvaasi synny katkosta. Voit halutessasi jäädä palkansaajakassan jäseneksi 18 kuukauden ajaksi, mutta se ei kannata, sillä se ei kerrytä sinulle päivärahaoikeutta ja lisäksi jo ansaittu päivärahaoikeus päättyy, kun yritystoiminta on kestänyt 18 kuukautta.

Huomioithan myös, että kassasta eroaminen tulee muistaa tehdä itse ilmoittamalla asiasta Talentian jäsensihteereille, kun 18 kuukautta on tullut täyteen. Siitä ei siis tule erillistä ilmoitusta.

Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta Erko-kassan ja Yrittäjäkassan verkkosivuilta.


AKY – Akavalaiset yrittäjät

AKY – Akavalaiset yrittäjät on korkeakoulutettujen yrittäjäjärjestö, johon Talentian yrittäjäjäsenet kuuluvat. AKY edistää korkeakoulutettujen yrittäjien toimintaedellytyksiä ja järjestää tapahtumia ja koulutuksia.

Palvelupaketti yrittäjille

Talentian yrittäjäjäsenenä voit hankkia itsellesi Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin, joka maksaa 96 euroa/vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta se ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Voit hankkia palvelupaketin suoraan Suomen Yrittäjien verkkosivuilta. 

Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti sisältää:

 • Yrittäjäsanomat – jäsenlehti 4 numeroa vuodessa
 • Asiakirjapankki
 • Neuvontapalvelut
 • Jäsenkortti ja muut jäsenedut
 • Seminaarit ja koulutukset jäsenhintaan
 • näkyvyys uudistetussa Synergiassa jäsenen niin halutessa
 • kirjautuminen jäsensivuille omalla jäsennumerolla
 • Suomen Yrittäjien uutiskirje kaksi kertaa kuukaudessa, niin halutessa

Tutustu Akavalaisten yrittäjien oppaaseen (2022) >>


Yritysneuvonta

Suomessa jokaisella on mahdollisuus maksuttomaan yritysneuvontaan. Neuvontaa tarjoavat esimerkiksi:

 • Uusyrityskeskukset
 • Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskukset)
 • Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot)
 • Yritys-Suomi (Internet-sivujen kautta ja puhelimitse)

Nämä toimijat opastavat yrittäjyydestä kiinnostuneita ympäri Suomea. Kun saat hyvän yritysidean, ota yhteys lähimpään yrityspalvelukeskukseen. Siellä asiantuntijat auttavat sinua liikeidean kehittämisessä. Sinua autetaan tekemään alustavat markkinatutkimukset, laskelmat kannattavuudesta, sekä kartoitus rahoituksen saatavuudesta. Saat myös neuvoja liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja tukea päätökseesi yrityksen perustamisesta.

Yritysneuvontaa saa suomeksi ja ruotsiksi ja ainakin suurimmissa kaupungeissa myös englanniksi ja muilla kielillä.

Lisätietoja yritysneuvonnasta saat täältä.

 

Jaa sivu