Luottamusmies on talentialaisen tuki ja turva

Luottamusmiehet ovat työelämän luottotyyppejä, jotka tekevät töitä sen eteen, että asiat luistavat työpaikalla. Kun työntekijöiden ja työnantajan yhteistyö toimii, voivat kaikki yleensä paremmin ja työ on tuloksellisempaa.

Luottamusmiehet auttavat, jos työnantajan kanssa syntyy erimielisyyksiä. He pääsevät lisäksi vaikuttamaan työsuhteen ehtoihin, kuten palkkaukseen työyhteisössä sekä varmistamaan, että työehtosopimuksia ja työelämää koskevia lakeja noudatetaan.

Hyvä on kuitenkin huomata, että luottamusmiehet ajavat vain ammattijärjestöön järjestäytyneen asioita.

Talentialaiset julkisen sektorin luottamusmiehet ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn luottamusmiehiä.

JUKOn kuntien ja kuntayhtymien luottamusmiesten voimassa olevaa kautta on jatkettu vuodella 31.7.2023 saakka. Uusi toimintakausi alkaa 1.8.2023.  

Hyvinvointialueilla luottamusmiesvaalit järjestetiin maaliskuun 2023 aikana, ja uudet luottamusmiehet ovat aloittaneet 1.4.2023. Hyvinvointialueille siirtyneet luottamusmiehet hoitavat tehtäväänsä toimikauden loppuun, kunnes uudet luottamusmiehet on valittu.  Eli luottamusmieskausi on hyvinvointialueilla 1.4.2023-31.12.2025 ja kunnat/kuntayhtymät 1.8.2023-31.7.2026. 

Etsin luottamusmiestä

Pulmatilanteissa nopein apu on useimmiten oman työpaikan luottamusmies

Jäsenille

Olen luottamusmies

Luottamusmiehenä saat tehtäväsi tueksi koulutusta, ajantasaista tietoa ja henkilökohtaista neuvontaa.

Sinustako luottamusmies yksityiselle sosiaalipalvelualalle?

Olisitko sinä kiinnostunut luottotyypin tehtävästä?

Usein kysytyt kysymykset luottamusmiehen tehtävästä

Usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen