Uutinen

Työntekijä ilmoittaa epäkohdasta – miten toimii työnantaja? Kuuntele uusin podcast-jakso

Tiesitkö, että sinulla on lain takaama oikeus ilmoittaa työpaikan epäkohdista? Ota ilmoitusvelvollisuus haltuun kuulokkeet korvilla.

Talentian podcast-sarja oikoo ilmoitusvelvollisuuden kiemuroita Talentian erityisasiantuntijoiden kanssa. Sarjan viisi jaksoa julkaistaan noin kahden viikon välein.

Ilmoitusvelvollisuus 4: Käytännöt työnantajan ja johdon näkökulmasta

Ilmoitusvelvollisuus-sarjan neljännessä osassa aiheena on työpaikan käytännöt työnantajan ja johdon näkökulmasta. Mitä työntekijä voi tehdä, jos työnantaja ei vie ilmoitusta eteenpäin?

Keskustelemassa ylitarkastaja Annina Sadeoja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta sekä erityisasiantuntija Jaana Manssila Talentiasta.

Tulevat jaksot:

Jakso 5: Viranomaisvalvonnan käytännöt 12.6.

Mikä ilmoitusvelvollisuus?

Sosiaalihuollon tarkoitus on edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta, vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta. Työntekijällä on sosiaalihuoltolain takaama oikeus ja velvollisuus ilmoittaa valvovalle viranomaiselle, jos tämä tavoite ei toteudu.

Ilmoitus tulee tehdä, jos työnantaja ei ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin työyhteisössä käydyistä keskusteluista huolimatta ja asiakasturvallisuus vaarantuu.

Esihenkilölle ilmoitusvelvollisuus on arvokas toiminnan kehittämisen tuki.

>> Lue lisää omavalvonnasta ja ilmoitusvelvollisuudesta

>> Talentia-podi