Uutinen

Mistä työpaikan epäkohdista tehdään eniten ilmoituksia? Kuuntele podcast-sarjan viimeinen jakso

Tiesitkö, että sinulla on lain takaama oikeus ilmoittaa työpaikan epäkohdista? Ota ilmoitusvelvollisuus haltuun kuulokkeet korvilla.

Talentian podcast-sarja oikoo ilmoitusvelvollisuuden kiemuroita Talentian erityisasiantuntijoiden kanssa. Sarjan viisi jaksoa julkaistaan noin kahden viikon välein.

Ilmoitusvelvollisuus 5: Viranomaiset

Ilmoitusvelvollisuus-sarjan viimeisessä, viidennessä osassa käsitellään viranomaisvalvonnan käytäntöjä. Tarkoittaako epäkohdan käsittelyn siirtyminen valvovalle viranomaiselle sitä, että organisaatio on epäonnistunut? Millaisista epäkohdista tehdään eniten ilmoituksia?

Keskustelemassa ylitarkastaja Annina Sadeoja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta sekä erityisasiantuntija Jaana Manssila Talentiasta.

Jos ajatus on edennyt niin pitkälle, että pitääkö ilmoittaa asiasta, on hyvin mahdollista, että pitää.

Annina Sadeoja

Mikä ilmoitusvelvollisuus?

Sosiaalihuollon tarkoitus on edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta, vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta. Työntekijällä on sosiaalihuoltolain takaama oikeus ja velvollisuus ilmoittaa valvovalle viranomaiselle, jos tämä tavoite ei toteudu.

Ilmoitus tulee tehdä, jos työnantaja ei ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin työyhteisössä käydyistä keskusteluista huolimatta ja asiakasturvallisuus vaarantuu.

Esihenkilölle ilmoitusvelvollisuus on arvokas toiminnan kehittämisen tuki.

>> Lue lisää omavalvonnasta ja ilmoitusvelvollisuudesta

>> Talentia-podi