Opiskelijan Talentia

Ammattiliiton opiskelijajäsenyys on hyvä panostus tulevaan työelämään. Järjestäytyminen oman alan asiantuntijayhteisöön tukee opiskelijan ammatillista kasvua ja alkanutta urapolkua.

Talentian opiskelijatoiminnan kaksi koordinaattoria toteuttavat liiton opiskelijatoimintaa ja opiskelijapalveluita.

Opiskelijatoiminta tarjoaa tukensa opiskelijajäsentensä sosiaalialan korkeakouluopintoihin. Talentian opiskelijajäsenet voivat olla yhteydessä opiskelijatoimintaan opintoihin, opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä asioissa.

Opiskelijajäsenillä on käytössään kaikki samat jäsenedut, kuinka Talentian työssäkäyvillä jäsenillä, lukuun ottamatta työttömyyskassaa. Opiskelijajäsen voi liittyä kassaan jo opintojen aikana, jäsenyyden voi siis valita työttömyyskassalla tai ilman!

Opiskelijoille suunnattuna jäsenpalveluna opiskelijatoiminta toteuttaa työelämäluentoja ja -infoja korkeakouluilla. Opiskelijatoiminnan voit tavata myös oppilaitoksen tapahtumassa tai aulatilassa ständeilemässä. Meidän kanssa saa aina tulla jutuille! Teemme myös tiivistä yhteistyötä ainejärjestöjen sekä opiskelijayhdistysten kanssa, törmäät meihin siis myös näissä yhteyksissä. Opiskelijatoiminnan aikataulut ja menot löydät verkkosivujemme tapahtumakalenterista.

Opiskelijatoiminta koordinoi myös opiskelijoille suunnattuja koulutuksia, joista vuosittaisia ovat Vahva ammatissa -koulutus sekä Verkostotapahtuma. Tämän lisäksi järjestämme webinaareja sekä yksittäisiä tilaisuuksia, joista informoimme opiskelijajäseniämme sähköpostitse.

Opiskelijatoiminta tarjoaa opiskelijajäsenille myös tukea ja apua työnhakuun sekä työhaastatteluun valmistautumiseen.

Voit lähettää CV:si ja työhakemuksesi meille kommentoitavaksi. Voimme yhdessä miettiä, miten hakemuksesi hiotaan timanttiseksi ja miten se vastaa parhaiten haettavaa paikkaa! Voimme pohtia myös, miten työhaastatteluun tulisi valmistautua. Tätä palvelua kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Oivana apuna toimii myös Työelämään -oppaamme. Vaikka monia asia olisikin kokonaisuutena tuttua, kannattaa tähän oppaaseen tutustua. Aina voi löytää vielä uusia näkökulmia ja tärppejä työnhakuun ja verkostoitumiseen.

Opiskelijalle ja pian valmistuvalle

Mitä pitää ottaa huomioon jos käyt opintojen ohella työssä? Mitä pitää muistaa kun valmistut ja siirryt kokonaan työelämään? Miten vastavalmistuneet sosiaalialan korkeakoulutetut työllistyvät?