Opiskelijajäsenyys kannattaa

Talentia on ammattiliitto, joka toimii sosiaalialan korkeakoulutettujen ja alan opiskelijoiden edunvalvojana. Talentia vaikuttaa, jotta sen jäsenistöllä on hyvät edellytykset tehdä työnsä hyvin, työn merkitys ymmärretään ja siitä maksetaan oikeudenmukaista palkkaa.

Talentian opiskelijajäsenyys on hyvä panostus tulevaan työelämään. Järjestäytyminen oman alan asiantuntijayhteisöön tukee ammatillista kasvuasi ja alkanutta urapolkuasi!

Kuulumalla Talentiaan jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki samat jäsenedut kuin varsinaiset jäsenet! Opiskelijana sinulla on lisäksi mahdollisuus osallistua suosittuihin opiskelijoille suunnattuihin Vahva ammatissa -koulutuksiin sekä saada apua ja tukea opintoihin tai työelämään liittyvissä kysymyksissä. Mikäli käyt opintojen ohella töissä, voit liittyä työttömyyskassaan ja aloittaa työssäoloehtoviikkojen kerryttämisen jo opiskeluaikana.

Seuraa Talentian opiskelijatoimintaa Instagramissa: @talentianopiskelijatoiminta

Sosiaalialan opinnot

  • Sosiaalialan korkeakoulutus ja ammattietiikka
  • Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki
  • Harjoittelut ja työllistyminen

Töissä opintojen ohella

  • Lue mitä kaikkea kannattaa huomioida, kun työskentelet opintojen ohella

Jäsenmaksut

Työttömyyskassaan kuulumattoman opiskelijan jäsenmaksu on poistunut kokonaan vuonna 2023. Jäsenyys on siis jatkossa maksutonta opiskelijajäsenille, jotka eivät kuulu työttömyyskassaan.

Työttömyyskassaan kuuluvan, työssäkäyvän opiskelijan jäsenmaksu on 1,35 % bruttotuloista /kk, kuitenkin enintään 45 euroa /kk. Työssäkäyvä jäsen voi joko valtuuttaa palkanlaskijan perimään jäsenmaksut suoraan palkasta valtakirjalla tai maksaa maksut itse kotiin postitettavilla kuukausittaisilla viitteillä. Laskut voi myös tilata e-laskuina omasta verkkopankista tai maksaa maksut jäsensivujen kautta Paytraililla.

Valmistuvalle

  • Oletko valmistumassa? Ota käyttöösi valmistuvan tarkistuslista

Vastavalmistuneet sosiaalialan korkeakoulutetut

  • Vastavalmistuneiden urapolut -oppaassa kerrotaan Talentian jäsenten sijoittumisesta työelämään

Talentian suositukset

  • Tutustu Talentian suosituksiin palkkauksesta, työn mitoituksesta ja työnjaosta

Opinnäytetyöt

Tutustu sosiaali- ja varhaiskasvatusalan opinnäytetöihin.

Opinnäytetöiden yhteistyöpyynnöt

Talentia tukee sosiaalialan korkeakouluopiskelijoiden lopputyön toteutusta mahdollisuudella välittää lopputyöhön liittyvää kyselylinkkiä, yhteydenottopyyntöä tai haastattelukutsua eteenpäin jäsenistöllemme.

Vahva ammatissa -koulutuskokonaisuus

Vahva ammatissa -koulutus on avoin kaikille Talentian opiskelijajäsenille. Koulutuksessa pääsee oppimaan ammattijärjestötoiminnasta ja -kentästä sekä kehittämään omia työelämätaitoja. Vahva ammatissa on paikka verkostoitua tulevien sosiaalialan ammattilaisten kanssa!

Älä ota kesäkissaa, ota kassa – Nyt jos koskaan on opiskelijan oikea hetki liittyä työttömyyskassaan

Kesäkissa-kampanjan aikana 2.5.–31.8.2024 Talentian opiskelijajäsenet, jotka liittyvät myös Erko-työttömyyskassaan, saavat liittymislahjaksi 50 euron SuperLahjakortin.

Uraopas

Talentian uraoppaasta löydät vinkkejä ja neuvoja muun muassa työnhakuun, CV:n laatimiseen ja omien vahvuuksien tunnistamiseen.