Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut siirtyneet valtakunnansovittelijan pöytään 

 Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat valtakunnansovittelijan luona maanantaina 8.5.2023.  

– Ensitapaamisella kävimme läpi neuvotteluiden tilannekuvaa, sanoo Talentian neuvottelujohtaja Tuomas Hyytinen. 

Sovittelua jatketaan koko tämän viikon ajan. Seuraava tapaaminen osapuolten kanssa on tiistaina 9.5. klo 9.00. 

Kevään ajan jatkuneet yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut saivat 28.4. päätöksensä tuloksettomina. Työnantaja ja työntekijäosapuolten näkemykset olivat niin kaukana toisistaan, että neuvottelutulokseen ei päästy. Parhaillaan neuvotteluihin pyritään löytämään ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla.

Talentia tavoittelee neuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa sosiaalialan korkeakoulutetuille. Tavoitteena on saada yksityiselle sosiaalipalvelualalle vähintään samansuuruiset korotukset kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa. 

Lakkovaroituksia yksityiselle sosiaalipalvelualalle   

Talentia antoi 4.5. kaksi lakkovaroitusta yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Tavoitteena on vauhdittaa jumiutuneita työehtosopimusneuvotteluita.  

Lakko yksityisissä päiväkodeissa alkaa 23.5. klo 00.01 ja päättyy 24.5. klo 23.59, jos sopua työriitaan ei synny aiemmin.   

Lakko ympärivuorokautisen palveluasumisen kohteissa alkaa 23.5. klo 00.01 ja päättyy 27.5. klo 23.59, jos sopua ei saada aiemmin 

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu

Lisäksi yksityisellä sosiaalipalvelualalla on voimassa 2.5. alkanut ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka päättyy 16.5. klo 13. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia sopimuksen piiriin kuuluvia Talentian jäseniä. 

Seuraa Talentian viestintää 

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla alkoi sopimukseton tila toukokuun alusta. Sopimuksettoman tilan aikana jäsenten on hyvä entistä tarkemmin seurata Talentian viestintäkanavia niin sosiaalisessa mediassa, sähköpostissa kuin Talentian sivuilla.  

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.