Uutinen

Tule mukaan Talentian toimintaan – yhdessä vaikutamme työelämään

Tunnemme työsi – Talentia on yhtä kuin jäsenensä. Lähtisitkö mukaan toimintaamme parantamaan sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämää? Osaamisellesi ja asiantuntemuksellesi on kysyntää! Mahdollisuuksia on monenlaisia – valitse itsellesi sopivin vaikuttamisväylä.

Tutustu kollegoihin alue- ja ammatillisissa yhdistyksissä

Yksi matalan kynnyksen paikka on osallistua alueyhdistyksen tai ammatillisen yhdistyksen toimintaan. Talentialla on 20 alueyhdistystä, opiskelijayhdistys ja 11 valtakunnallisesti toimivaa ammatillista yhdistystä.

Ne järjestävät muun muassa virkistystapahtumia ja koulutuksia, ottavat kantaa ja käyvät keskustelua alan ajankohtaisista asioista.

Vaikuttamaan pääset hakeutumalla mukaan oman alueesi ja ammattialasi talentialaiseen yhdistykseen.

Lähde ehdolle Talentian valtuustovaaleihin

Talentian liittovaltuusto on erinomainen paikka vaikuttaa, sillä se käyttää järjestön ylintä päätösvaltaa. Talentian liittovaltuusto päättää muun muassa järjestön strategiasta, tavoitteista työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluihin sekä mahdollisista työtaisteluista. Liittovaltuuston toimikausi on neljä vuotta.

Jos mielit valtuustoon, niin nyt siihen on hyvä tilaisuus! Talentian valtuustovaalit pidetään tänä keväänä, ja parhaillaan on käynnissä ehdokasasetteluaika.

Vaaleissa ehdolle voi asettua kuka tahansa jäsenmaksunsa suorittanut Talentian varsinainen jäsen. Asetu ehdolle vaaleihin viimeistään 15.4.2024.

Jos et tällä kertaa lähde ehdolle, muista kuitenkin äänestää valtuustovaaleissa! Vaalit järjestetään 15.–31.5.2024.

Vaikuta Talentian työryhmissä

Talentialla on useita jäsenistöstä koostuvia työryhmiä, joissa järjestön tavoitteita valmistellaan ja toimintaa kehitetään. Toimikunnat nimittää Talentian jäsenistä koostuva hallitus, ja esitykset edustajiksi toimikuntiin tekevät Talentian jäsenyhdistykset omista toimijoistaan. 

Talentian toimintaa valmistelevia ryhmiä ovat esimerkiksi työelämän kehittämisryhmä, varhaiskasvatuksen ryhmä, järjestö- ja yhdistystoiminnan kehittämisryhmä sekä ammattieettinen lautakunta. 

Ryhdy luottamusmieheksi

Luottamusmiehet ovat keskeinen osa Talentian edunvalvontaa. Luottamusmiehet ovat työelämän luottotyyppejä, jotka tekevät töitä sen eteen, että asiat luistavat työpaikalla. Olisiko luottamusmiehen pesti sinun juttusi?

Talentialaiset julkisen sektorin luottamusmiehet ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn luottamusmiehiä. Hyvinvointialueiden luottamusmiesten toimikausi kestää vuoden 2025 loppuun ja kuntien luottamusmiesten heinäkuun 2026 loppuun. Toimikausien päättyessä järjestetään luottamusmiesvaalit.

Jos työskentelet julkisella sektorilla, harkitse ehdolle lähtemistä seuraavissa luottamusmiesvaaleissa!

Työskenteletkö yksityisellä sektorilla?