Talentian liittovaltuusto – mistä on kyse?

Talentian ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenistä koostuva, vaaleilla valittu liittovaltuusto. Seuraavan kerran Talentian jäsenet pääsevät äänestämään edustajansa valtuustoon 2024 toukokuussa. Vaalit järjestetään sähköisesti.

Valtuustokausi on neljä vuotta. Opiskelijajäsenillä kausi on kaksi vuotta.

Mistä asioista liittovaltuusto päättää?

Talentian valtuuston jäsenet päättävät muun muassa järjestön strategiasta, virka- ja työehtosopimustavoitteista sekä taloudesta, esimerkiksi jäsenmaksuista.

Voit olla untuvikko tai valtuustokonkari. Aiempaa kokemusta valtuustosta ei tarvitse olla, sillä Talentia perehdyttää toimintaan kaikki valtuutetut. Tärkeintä on olla kiinnostusta ja halua vaikuttaa Talentian ja ylipäätään sosiaalialan tulevaisuuteen.

Onko mielessäsi asioita, joita haluaisit Talentian toiminnassa parantaa tai millaisia muutoksia kaipaisit? Valtuuston jäsenenä sinulla olisi hyvä väylä yrittää edistää näitä asioita.

Valtuustossa pääsee lisäksi kehittämään työelämässä hyödyllistä osaamista, kuten neuvottelutaitoja ja päätöksentekokykyä.

Talentian valtuuston kausi kestää neljä vuotta. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, joten valtuustotyöskenteleminen sopii myös ruuhkavuosia eläville. Tällä hetkellä Talentian valtuustossa on 59 jäsentä ja 53 varajäsentä.

Kuka voi asettua ehdolle valtuustovaaleihin?

Ehdolle voi asettua kuka tahansa jäsenmaksunsa suorittanut Talentian varsinainen jäsen, jolla on itsensä lisäksi kaksi talentialaista ehdokkaaksi asettajaa.

Ehdolle voi lähteä omasta vaalipiiristään. Vaalipiiri on se alueyhdistys, johon jäsen kuuluu. Eli jos kuulut Pirkanmaan Talentiaan, olet ehdolla Pirkanmaan Talentian listalta. Jos olet Talentian opiskelijajäsen, vaalipiirisi on koko maa. Opiskelijat äänestävät omat opiskelijaedustajansa kahden vuoden kaudeksi liittovaltuustoon.

Asetu ehdolle:

Ehdokasasettelu päättyy 15.4.2024 ja valtuustovaalit pidetään 15.5.–31.5.2024.

Talentian valtuustovaalien aikataulu 2024

  • Vaalipiirien koko määräytyy 31.12.2023.
  • Äänestys- ja vaalikelpoisia ovat Talentian jäsenet (mukaan lukien opiskelijat), joiden jäsenyys on ollut voimassa 1.3.2024.
  • Ehdokasasettelu päättyy 15.4.2024.
  • Äänestysaika alkaa 15.5.2024.
  • Äänestysaika päättyy 31.5.2024.
  • Vaalien tulos julkistetaan 14.6.2024.

Päätöksenteko

Talentiassa ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenet. Tutustu toimintaan ja tule mukaan vaikuttamaan. Parempi työelämä tehdään yhdessä!

Lisätiedot:

Janne Seppälä

Järjestöpäällikkö
Järjestö- ja yhdistystoiminta, jäsenpalvelut, jäsentutkimukset ja selvitykset, yksikön esihenkilö
09 3158 6030