Ammattijärjestö voi olla yksi kollegoistasi

Sosiaalialan korkeakouluopinnot sukeltavat alan ammatillisiin kysymyksiin heti opintojen alettua. Ensin pyörähtävät käyntiin kurssit ja luennot, ja pian opiskelijat ovat jo käytännön harjoittelujaksoilla. Tästä ei ole enää pitkä matka keikka- ja kesätöihin sosiaalialan tehtävissä.

Opintojen linkittyessä tiiviisti työelämään olisi hyvä, että olisi jokin taho, joka pitäisi alalle astuvien tuoreiden osaajien puolia ja tukisi ammatillista kasvua olemassaolollaan. Ja hetkinen, onhan sellainen. Nimittäin sosiaalialan oma ammattijärjestö Talentia. Talentia voi todella sanoa, että me tunnemme alasi!

Mielestäni on valtavan hienoa, että löytyy taho, joka on perehtynyt alamme kysymyksiin ja osaa ottaa kantaa, tukea ja vaikuttaa, koski asia sitten työsuhteen ehtoja, palkkausta, asiakasmääriä, eettisesti ongelmallista tilannetta tai ammattiryhmämme asemaa työelämässä.

Voit ajatella, että sinulla on aina tukena kollega, joka puurtaa sosiaalialan urapolkusi varrella sinua varten. Tämä kollega on Talentia. Jäsenistömme määrä ja aktiivisuus vaikuttavat siihen, kuinka vaikuttava toimija Talentia on. Vaikuttavana toimijana Talentia toimii äänenäsi, jotta alamme vahvistuu, kehittyy ja voi hyvin!

Talentia on:

>> äänesi yhteiskunnassa!

  • Olemme suuri joukko sosiaalialan ammattilaisia ja –opiskelijoita. Olemme juuri niin vaikuttava ja äänekäs, kuin jäsenistömme on. Yhdessä kasvatamme alan tunnettuutta ja arvostusta.

>> äänesi neuvottelupöydissä!

  • Kun lakeja valmistellaan, päättäjät pyytävät Talentian asiantuntijoita lausumaan sosiaalialan kannan. Talentia istuu niissä pöydissä, joissa päätetään sinunkin palkasta ja työehdoista.

>> vertaistukea, innostusta ja yhteisöllisyyttä!

  • Olemme lämmin yhteisö, joka ajaa yhdessä sosiaalialan ammattilaisten asiaa. Syttyykö sinussa palo vaikuttaa? Olet tervetullut mukaan vaikuttamaan!

Toivoisin, että jokaisella olisi opiskelu- ja työkollegana tällainen tuki ja turva, jollaisen Talentia tarjoaa. Toivon, että jokainen sosiaalialan opiskelija ja ammattilainen kokisi kuuluvansa omaan ammatilliseen yhteisöömme. Yhteistyöllä Talentiassa vahvistamme alaamme, itseämme ja kollegoitamme.

Tunnemme alasi ja työsi, ja kuljemme rinnalla tukenasi!

Tiia Seppänen

Opiskelijatoiminnan koordinaattori