Uutinen

Kuntasovittelu päättyi sunnuntailta – vääntö neuvottelujärjestelmän ”perustuslaista” jatkuu

Neuvotteluosapuolet haarukoivat uuden kunta-alan pääsopimuksen eli neuvottelujärjestelmän ”perustuslain” päälinjoja ja valmisteluaikataulua. ”Pientä etenemistä oli nähtävissä, mutta soviteltavaa riittää vielä. Huomenna jatkamme keskustelua kiky-tuntien poistamisesta”, JUKOn Maria Löfgren.

Kunta-alan sovittelu on päättynyt tältä päivältä. JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren kertoo, että sunnuntain tapaamisessa neuvotteluosapuolet haarukoivat uuden kunta-alan pääsopimuksen eli neuvottelujärjestelmän ”perustuslain” päälinjoja ja valmisteluaikataulua.

– Pientä etenemistä oli nähtävissä, mutta soviteltavaa riittää vielä. Huomenna jatkamme keskustelua kiky-tuntien poistamisesta.

Seuraavan kerran osapuolet tapaavat sovittelijan johdolla maanantaina kello 14. JUKO on sovittelussa sitoutunut tavoittelemaan kuntien uutta virka- ja työehtosopimusta tämän kuun loppuun mennessä.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johtamassa sovittelussa JUKOa edustavat toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).

Kunnan sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Seuraavan kerran osapuolet tapaavat sovittelijan johdolla maanantaina kello 14. JUKO on sovittelussa sitoutunut tavoittelemaan kuntien uutta virka- ja työehtosopimusta tämän kuun loppuun mennessä.

Kuntasektorin sopimukset päättyivät 31. maaliskuuta. Huhtikuussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty.

Joka kolmas kunnissa työskentelevä kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Kirkon neuvottelut ovat sovittelussa.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

>> Seuraa sopimusneuvotteluja Talentian sivuilla