Uutinen

Kunta-alan sovittelu jatkuu ensi viikolla

Tänään on soviteltu kunta-alan työehtokiistaa. Sovittelua jatketaan tiistaina 7.4.

Kunnan sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), kunta-alan hoitohenkilöstö (Super, Tehy ja Suomen pelastusala) ja KT Kuntatyönantajat. JUKOa sovittelussa edustavat toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).

Keskusteluissa ovat tänään olleet sopimusjärjestelmää määrittävä pääsopimus, allekirjoituspöytäkirja ja kiky-tunnit.

Kaikki kuntasektorin virka- ja työehtosopimukset ovat päättyneet 31. maaliskuuta. Huhtikuun alussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty

Kunnissa työskentelee noin 420 000 palkansaaja. Heistä joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

***

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

>> Seuraa neuvotteluja Talentian sivuilla