Uutinen

JUKO: Kuntasektorin sovittelu päättyi tältä päivältä

Valtaosa osapuolista vahvisti pyrkivänsä ratkaisuun huhtikuun loppuun mennessä.

Kunta-alan yli 420 000 palkansaajan työehtoneuvottelujen sovittelu on päättynyt tältä päivältä. Sovittelu jatkuu torstaina 16. huhtikuuta.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johtamassa sovittelussa JUKOa edustavat toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).

Kunnan sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Sovittelussa ovat muun muassa kunta-alan sopimusjärjestelmää määrittävä pääsopimus, allekirjoituspöytäkirja, kiky-tuntien poistaminen ja poikkeustilan vaikutus työehtoihin.

Neuvottelijat hahmottelivat tänään jatkoa eri aihepiirien ympärille. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee kaikille neuvotteluosapuolille, eli kaikkien palasten on oltava valmiina ennen kuin mitään osaa on mahdollista lyödä lukkoon. Lisäksi valtaosa osapuolista vahvisti pyrkivänsä ratkaisuun huhtikuun loppuun mennessä.

Kaikki kuntasektorin virka- ja työehtosopimukset päättyivät 31. maaliskuuta. Huhtikuussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty.

Joka kolmas kunnissa työskentelevä kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Myös neuvottelut kirkon työehdoista ovat siirtyneet sovitteluun.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

>> Seuraa sopimusneuvotteluita Talentian sivuilla