Uutinen

JUKO: Kuntaneuvottelut jatkuvat keskiviikkona

Kuntaneuvottelut jatkuivat tänään tiistaina 24.3. muutaman päivän keskeytyksen jälkeen. Neuvotteluja jatketaan edelleen keskiviikkona.

-Tässä ennen kokemattomassa tilanteessa vastuulliset työmarkkinatoimijat neuvottelevat, jotta yhteiskunta pystyy keskittymään koronaepidemian hoitoon sekä yhtälailla haasteelliseen epidemian jälkeiseen aikaan, kommentoi JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren juuri ennen tämänpäiväisten neuvottelujen alkua.

Tämän päivän neuvotteluissa käsiteltiin kaikkia keskeisiä kysymyksiä. Neuvottelut jatkuvat huomenna keskiviikkona 25.3.

***

JUKO on sopijaosapuolena neljällä kuntasektorin sopimusalalla, jotka ovat
Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES
Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
Kunnallinen lääkärien työehtosopimus
Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

***

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JAU:n muodostavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo (KoHon muodostavat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy sekä Suomen Palomiesliitto SPAL) ja KT Kuntatyönantajat.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

>> Seuraa neuvotteluja Talentian sivuilla