Uutinen

JUKO: Kunta-alan työehtoneuvottelut jatkuvat maanantaina

Valtakunnansovittelijan taannoinen ratkaisu ei sido osapuolia. ”Kaikki kivet on käännettävä, jotta löydettäisiin edellytykset saada sopimusratkaisu myös kunta-alalle”, JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Kunta-alan vapunaattona kaatuneita työehtoneuvotteluja jatketaan ensi viikon maanantaina. Osapuolet tapasivat tänään torstaina ja päättivät jatkosta.

– Neuvottelut jatkuvat järjestökohtaisina, toteaa JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luukkaisen mielestä on tärkeää, että neuvotteluja päästään nyt jatkamaan.

– Kaikki kivet on käännettävä, jotta löydettäisiin edellytykset saada sopimusratkaisu myös kunta-alalle. Kun sovitteluratkaisu kaatui, oikea tapa jatkaa on nimenomaan neuvotteleminen KT:n ja sopijaosapuolten kesken.

– Sopimuksen kaatuminen ei ollut kiinni valtakunnansovittelijasta. Eväitä jatkaa sovittelua ei kuitenkaan ole, koska osapuolten kantojen on lähennyttävä ratkaisun saamiseksi. Tämä on sopijaosapuolten tehtävä

JUKOn neuvottelutavoitteet eivät ole muuttuneet.

Valtakunnansovittelijan taannoinen ratkaisu ei sido osapuolia. JUKO tarkasteleekin nyt myös vaihtoehtoisia etenemisteitä neuvottelujärjestelmän uudistamisen, sopimuskauden pituuden ja neuvotteluaikataulun osalta.

Kunta-alan sopijaosapuolia ovat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

>> Seuraa sopimusneuvotteluita Talentian sivuilla