Uutinen

JUKO jatkaa kunta-alan työehtoneuvotteluja tänään aamupäivällä

Tavoitteet eivät ole muuttuneet, eikä valtakunnansovittelijan ratkaisu sido enää osapuolia.

Kunta-alan vapunaattona kaatuneet työehtoneuvottelut jatkuvat JUKOn osalta tänään kello 11. Kuntatyönantaja tapaa palkansaajien pääsopijajärjestöt erikseen, eikä neuvotteluissa käytetä valtakunnansovittelijan apua.

Kunta-alan pääsopimuksesta sopivat JUKO, JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Kunta-alan noin 420 000:ta palkansaajaa koskevat työehtoneuvottelut kaatuivat vapunaattona Soten hylättyä valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan tekemän sovitteluratkaisun.

Neuvottelujen osapuolet pyysivät vapaaehtoista sovittelua, kun neuvotteluissa ei ollut edetty tammikuun puolivälin jälkeen.

Kaikki kunta-alan virka- ja työehtosopimukset päättyivät maaliskuun lopussa, jonka jälkeen palkansaajat siirtyivät sopimuksettomaan tilaan. Voimassa ovat tällöin niin sanotulla jälkivaikutuksella vanhat työehdot.

JUKOn neuvottelutavoitteet eivät ole muuttuneet, eikä valtakunnansovittelijan ratkaisu sido enää osapuolia. Kiky-tuntien poistaminen, yleisen linjan mukaiset palkankorotukset sekä oikeudenmukaista palkkausta tukeva ohjelma ovat edelleen esillä kunta-alan neuvotteluissa. Neuvottelujärjestö tarkastelee vaihtoehtoisia etenemisteitä neuvottelujärjestelmän uudistamisen, sopimuskauden pituuden ja neuvotteluaikataulun osalta.

Kuntasektorilla JUKO neuvottelee neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja teknisen henkilöstön sopimukset.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista.

JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Myös kirkon sopimusneuvottelut ovat siirtyneet sovitteluun.

Seuraa www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

>> Seuraa sopimusneuvotteluja Talentian sivulla