Uutinen

Älä ota kesäkissaa – ota kassa. Nyt jos koskaan on opiskelijan oikea hetki liittyä työttömyyskassaan.

Talentian opiskelijatoiminnan Kesäkissa-kampanja 2.5.-31.8.2024.

Kesä tulee ja siitä kertoo myös Talentian opiskelijatoiminnan kassakampanja.

Talentian opiskelijatoiminta totesi viime keväänä kesäkissan ottamisen eettisesti arveluttavaksi toiminnaksi. Sen sijaan opiskelijatoiminta pitää työttömyyskassan jäsenyyden ottamista kannattavana ja vastuullisena, oman tulevaisuuden turvaamiseen tähtäävänä hankintana.

Talentian opiskelijatoiminnan lanseeraama Kesäkissa-kampanja pyörähtää siis käyntiin myös tänä kesänä. Kampanjan aikana 2.5.–31.8.2024 Talentian opiskelijajäsenet, jotka liittyvät myös Erko-työttömyyskassaan, saavat liittymislahjaksi 50 euron SuperLahjakortin. Talentiaan jo kuuluvat opiskelijajäsenet pääsevät hyödyntämään mahtavan kampanjaedun lisäämällä Erko-työttömyyskassajäsenyyden itselleen omien jäsensivujensa kautta. Omille jäsensivuille kirjautuminen onnistuu klikkaamalla Talentian verkkosivujen oikeasta yläreunasta, kohdasta ”kirjaudu sisään”.

On ehdottomasti järkiveto aloittaa työssäoloehdon kartuttaminen jo opintojen aikana.

Täydennä opiskelijajäsenyytesi työttömyyskassalla

Talentian opiskelijajäsenillä on käytössä kaikki liiton tarjoamat jäsenedut ja -palvelut. Ja kun opiskelijajäsen liittää jäsenyyteensä Erko-työttömyyskassan, kuuluu jäsenyyteen myös työttömyysturva, kun työssäolo- ja jäsenyysehdot täyttyvät.


– Sosiaalialan korkeakouluopiskelijat tekevät paljon töitä opintojensa ohella, joten on ehdottomasti järkiveto aloittaa työssäoloehdon kartuttaminen jo opintojen aikana, sanoo opiskelijatoiminnan koordinaattori Saana Landgrén.

Talentian ja työttömyyskassan jäsenyys maksaa 1,35 prosenttia palkasta, kuitenkin enintään 45 euroa kuukaudessa.


– Kesätyö on täydellinen aika liittyä työttömyyskassaan, sillä kassaan voi liittyä vain voimassa olevan työsuhteen aikana, muistuttaa Talentian tuore oppilaitosvastaava Helmi Apajainen.


Työttömyysturvaan kohdistuu muutoksia kuluvan vuoden aikana ja osa näistä muutoksista on jo astunut voimaan.


– Näillä näkymin työssäoloehdon täyttymiseen vaaditaan syyskuusta alkaen entistä pidempää työssäoloaikaa muiden muutosten lisäksi. Myös tästä syystä on kannattavaa aloittaa työssäoloehdon kerryttäminen jo opintojen aikana, Landgrén muistuttaa.

Kissat jatkavat opiskelijatoiminnan kampanjamaskottina, ja se piristää mieltä

Uutiset sosiaalialaan kohdistuvista säästöistä ovat vetäneet mielen matalaksi viime päivinä. Nyt alkava Kesäkissa -kampanja piristää siis juuri oikeaan aikaan.


– Kampanjan ytimessä on edelleen vakavaa asiaa, kun yhdistetään eettinen pohdinta kesäkissoista ja työttömyysturvan tärkeydestä, Landgrén pohtii.

Vaikka kissat ja kassat ovat ensiajattelemalla kaukana toisistaan, yhdistää näitä hankintoja eettinen pohdinta. Kesäkissan osalta valinta on varmasti vastuullisille sosiaalialan korkeakouluopiskelijoille selvä: älä ota kesäkissaa.


– Suosittelen ehdottomasti allergiavapaata valintaa, eli kassaa, naurahtaa oppilaitosvastaava Apajainen.

Älä aikaile, älä ota kesäkissaa – ota kassa!

Mitä, missä, milloin?

  • Älä ota kesäkissaa – ota kassa -kampanja, käynnissä nyt!
  • Kampanjan aikana Talentian opiskelijajäsenet, jotka lisäävät jäsenyyteensä Erko-työttömyyskassan jäsenyyden tai liittyvät uutena jäsenenä sekä Talentian opiskelijajäseneksi että Erko-työttömyyskassaan, saavat 50 euron suuruisen SuperLahjakortin liittymislahjana. Uudet opiskelijajäsenet saavat myös Marimekon pussukan tervetuloa-kirjeen mukana.
  • Erko-työttömyyskassan jäsenyyden pääset lisäämään itsellesi helposti Talentian verkkosivujen kautta kirjautumalla omiin jäsentietoihisi.
  • Älä aikaile, älä ota kesäkissaa – ota kassa!
  • Kampanja-aika 2.5.-31.8.2024. Lahjakortit toimitetaan liittyneille syyskuun aikana sähköisesti jäsentiedoista löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

Tarkat ohjeet Talentian opiskelijajäsenyydestä ja työttömyyskassaan liittymisestä sekä Kesäkissa-kampanjasta pääset lukemaan kampanjan sivulta.