Tee sijoitus joka kantaa

Suomalainen yhteiskunta on ollut menestystarina. Sata vuotta sitten olimme köyhä ja eripurainen maa. Yhdessä lähdimme kuitenkin rakentamaan hyvinvointia pala palalta.

Tavoitteena oli taata kaikille kansalaisille mahdollisuus turvalliseen ja ihmisarvoiseen elämään. Toraisa kansakunta haluttiin saada puhaltamaan yhteen hiileen. Sosiaalipolitiikka valittiin yhteiskuntarauhan ja talouskasvun tekijäksi sekä investoinniksi parempaan tulevaisuuteen.

Nyt Suomi on pohjoismainen hyvinvointivaltio ja keikumme onnellisuustilastojen kärjessä. Meitä kuitenkin koetellaan, kun väestö eriarvoistuu ja ikääntyy sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kulut kasvavat.

Vaaditaan fiksuja päätöksiä, mihin niukat varat ohjataan, jos haluamme pitää kiinni hyvinvointivaltiostamme.

Sosiaalialan korkeakoulutetut, kuten sosiaalityöntekijät ja sosionomit, työskentelevät hyvinvointivaltion ytimessä: esimerkiksi lastensuojelussa, vammaispalveluissa, varhaiskasvatuksessa, työikäisten sosiaali- ja kuntoutuspalveluissa ja vanhuspalveluissa.

He tietävät, mitkä keinot vähentävät julkisia menoja ja lisäävät työllisyyttä, luottamusta ja turvallisuutta yhteiskunnassa. He myös tietävät, miten kalliiksi väärästä päästä tehdyt leikkaukset tulevat.

Talentian sijoitusvinkit hyvinvointialueille ja kunnille

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia tarjoaa hyvinvointialueille ja kunnille sijoitusvinkkejä, joilla kaikki pysyvät kyydissä mukana ja yhteiskunta säästää.

Pidetään yhdessä huolta siitä, että Suomi on myös jatkossa menestystarina:

1. Saavuta tuottavat palvelut – huolehdi työntekijöistä

2. Säästä fiksusti – sijoita sosiaalipalveluihin

3. Älä tuhlaa rahaa – yhteensovita sote-palvelut

4. Tuota korkoa korolle – investoi varhaiskasvatukseen

Oletko jo Talentian jäsen?

Jos et vielä kuulu Talentiaan, sosiaalialan korkeakoulutettujen ikiomaan ammattijärjestöön, liity nyt!