3. Älä tuhlaa rahaa – yhteensovita sote-palvelut

Sote-uudistuksen tavoitteena oli turvata laadukkaat palvelut ja parantaa palvelujen saatavuutta. Sote-alan ammattilaisten yhteistyön esteitä haluttiin purkaa. Tarkoitus oli integroida sote-palvelut ja sitä kautta tuottaa sujuvia palveluita – ja säästöjä.

Hyvinvointialueilta kuuluu kuitenkin viestiä, että asiakaslähtöisyys on unohdettu ja muureja on noussut. Ammattilaisten välinen yhteistyö ja tiedonkulku nikottelevat, kustannukset kasvavat. Sosiaalihuolto on monin paikoin jätetty terveydenhuollon jalkoihin.

Kulje johdonmukaisesti kohti sote-uudistuksen alkuperäistä tavoitetta ja yhteensovita sote-palvelut.

Tee tähän muutos. Kulje johdonmukaisesti kohti sote-uudistuksen alkuperäistä tavoitetta ja yhteensovita sote-palvelut. Näin toimimalla palvelujen saatavuus paranee ja säästöjäkin saadaan.

Sijoitusvinkkimme hyvinvointialueille:

  • Pidä terveyssosiaalityö terveydenhuollon toimipisteissä, jotta sairastuneet saavat nopeasti apua sitä tarvitessaan. Näin tuet samalla sote-integraatiota.
  • Satsaa johtamiseen niin, että sosiaalihuollon ammattihenkilöt kokevat olevansa yhdenvertaisessa asemassa muun henkilöstön kanssa. Vaadi tietoa hyvinvointialueilla työskentelevien eri ammateista ja niiden sisällöistä. Sote-palvelujen onnistunut integraatio edellyttää ammattien ymmärtämistä myös päättäjiltä.
  • Vahvista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten keskinäistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Muokkaa organisaation rakenteita ja johtamista ammattilaisten integraatiota tukeviksi, jotta kaikkien palveluaikaa vapautuu.

Sijoitus joka kantaa

Pidetään yhdessä huolta siitä, että Suomi on myös jatkossa menestystarina.

Oletko jo Talentian jäsen?

Jos et vielä kuulu Talentiaan, sosiaalialan korkeakoulutettujen ikiomaan ammattijärjestöön, liity nyt!