Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut juntturassa – sovittelu toistaiseksi lopetettu

Sovittelu yksityisellä sosiaalipalvelualalla jatkui tiiviinä viime viikon. Tänään 15.5. sovittelija ei nähnyt sovittelun jatkamiselle tai sovintoesittelyn antamiselle nyt edellytyksiä, sillä työntekijäpuolen ja työnantajan näkemykset ovat niin kaukana toisistaan. Seuraavan kerran osapuolet kokoontuvat saman pöydän ääreen 22.5.

Lakkoja ensi viikolla

Talentia on antanut aiemmin kaksi lakkovaroitusta yksityiselle sosiaalipalvelualalle saadakseen vauhtia jumiutuneisiin neuvotteluihin. Lakot alkaisivat ensi viikolla, jos työriitaan ei synny sopua.

>> Tutustu lakkoinfoon verkkosivuillamme

Lisäksi yksityisellä sosiaalipalvelualalla on voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto 16.5. klo 13 asti. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia sopimuksen piiriin kuuluvia Talentian jäseniä.

Tavoitteena palkkaohjelma

Yksityisen sosiaalipalvelualan palkat ovat jääneet jälkeen julkisen sektorin palkoista. Talentian tavoitteena on saada alalle useampivuotinen palkkaohjelma. Yksityiselle sosiaalipalvelualalle haetaan vähintään samansuuruisia korotuksia kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa.

Seuraa Talentian viestintää

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on ollut sopimukseton tila toukokuun alusta. Sopimuksettoman tilan aikana jäsenten on hyvä entistä tarkemmin seurata Talentian viestintäkanavia, sillä tilanne voi muuttua nopeastikin.

>> Seuraa Talentian neuvotteluviestintää


Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.