Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa käsiteltiin tekstitavoitteita

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat 28.3. Neuvotteluissa jatkettiin palkansaajapuolen tekstitavoitteiden käsittelemistä.

Talentiaa edustaa yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelupöydässä neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa. Seuraava tapaamisaika on 7.4., jolloin on tarkoitus neuvotella tulevaan perhevapaauudistukseen liittyvistä tavoitteista.

Talentia tavoittelee palkkaohjelmaa

Talentia tavoittelee neuvotteluissa jäsenilleen ostovoimaa turvaavaa palkkaratkaisua ja useampivuotista palkkaohjelmaa. Sopimuksessa on otettava huomioon työaikakysymykset ja tuleva perhevapaauudistus.

Tärkeä tavoite on myös se, että työntekijöille korvattaisiin työn vuoksi tapahtuva matkustaminen. Lisäksi työntekijöiden on saatava ruokailla joutuisasti työpaikalla.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus umpeutuu huhtikuun lopussa

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus on voimassa 30.4.2022 saakka.

Kunta-alalla uutta sopimusta ei ole vielä syntynyt. Talentian jäseniä sopimusneuvotteluissa edustava Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on jättänyt neljä lakkovaroitusta, jotka koskevat Jyväskylän, Rovaniemen, Tampereen, Kuopion, Turun, Oulun, Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkeja. Lisäksi kunta-alalla alkaa 4.4.2022 ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka päättyy 10.4.2022. >> Lue lisää

>> Seuraa Talentian neuvotteluviestintää