Tiedote

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa jatkettiin tekstitavoitteiden äärellä

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat tänään 22.3 palkansaajapuolen tekstitavoitteiden parissa.

Talentia tavoittelee neuvotteluissa jäsenilleen ostovoimaa turvaavaa palkkaratkaisua ja useampivuotista palkkaohjelmaa. Sopimuksessa on otettava huomioon työaikakysymykset ja tuleva perhevapaauudistus. Tärkeä tavoite on myös se, että työntekijöille korvattaisiin työn vuoksi tapahtuva matkustaminen. Lisäksi työntekijöiden on saatava ruokailla joutuisasti työpaikalla.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sovitaan myös yksityisessä varhaiskasvatuksessa työskentelevien työehdoista.

Talentiaa edustaa yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelupöydässä neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa. Seuraavan kerran neuvottelut jatkuvat ensi maanantaina 28.3.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus on voimassa 30.4.2022 saakka. Julkisen sektorin sopimukset päättyivät 28.2., ja sen jälkeen valtion ja kirkon sopimusaloille on saatu uudet työ- ja virkaehtosopimukset.

Kunta-alalla sopimukseen ei ole toistaiseksi päästy, ja työriitaa sovitellaan nyt valtakunnansovittelijan avulla. Talentian jäseniä sopimusneuvotteluissa edustava Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on jättänyt neljä lakkovaroitusta, jotka koskevat Jyväskylän, Rovaniemen, Tampereen, Kuopion, Turun, Oulun, Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkeja. Lisäksi kunta-alalla on voimassa 21.-27.3. ylityö- ja vuoronvaihtokielto. >> Lue lisää

>> Seuraa Talentian neuvotteluviestintää