Uutinen

Vaikuta työelämääsi – äänestä Talentian valtuustovaaleissa

Talentian valtuustovaalien viimeiset äänestyspäivät ovat käynnissä. Vaikuta sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämään – äänestä vaaleissa viimeistään 31.5.2024!

Valtuusto käyttää Talentian ylintä päätösvaltaa. Työsarkaa valtuustolla tulee riittämään, sillä ensi vuonna neuvotellaan uusista työehtosopimuksista. Valtuutetut päättävät muun muassa, millä tavoitteilla sopimusneuvotteluihin lähdetään.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämään vaikuttaa myös uudistettava sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilölainsäädäntö, jonka on tarkoitus tulla voimaan 2026 alusta. Valmistelussa ovat myös sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain uudistukset. Lisäksi keväällä järjestetään hyvinvointialue- ja kuntavaalit.

Tiedossa on siis isoja, sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämään vaikuttavia asioita, joihin Talentian valtuusto pyrkii vaikuttamaan.

Käytä valtaasi ja äänestä valtuustovaaleissa! Näin saat äänesi kuuluviin ja olet mukana vaikuttamassa.

Näin äänestät Talentian valtuustovaaleissa:

Äänestäminen käy sukkelasti sähköisesti. Äänestää voi huoletta, sillä vaalit ovat tietoturvalliset.

  1. Ota esiin verkkopankkitunnuksesi tai mobiilivarmenne. Tarvitset niitä äänestämistä varten.
  2. Tutustu oman vaalipiirisi ehdokkaisiin ja valitse äänestyssivulla listalta ehdokas, jota äänestät. Voit etsiä ehdokasta suoraan nimellä tai ehdokasnumerolla. Saat antaa äänesi vain yhdelle ehdokkaalle.
  3. Valitse haluamasi ehdokas merkitsemällä rasti ehdokkaan ruutuun. Klikkaa sen jälkeen Äänestä-painiketta ja lopuksi Vahvista äänesi -painiketta. Äänesi on rekisteröity. Äänestämisen jälkeen et enää pääse kirjautumaan sisään äänestyssivulle.

Äänestys- ja vaalikelpoisia ovat Talentian jäsenet (mukaan lukien opiskelijat), joiden jäsenyys on ollut voimassa 1.3.2024.

Talentia Pohjanmaalla on yhtä monta ehdokasta kuin vaalipiirillä on paikkoja valtuustossa.
Tämä tarkoittaa, että Talentia Pohjanmaan jäsenet eivät äänestä 15.–31.5.2024 pidettävissä Talentian valtuustovaaleissa.

Äänestäneiden kesken arvotaan upeita palkintoja

Vaalien tulos julkistetaan kesäkuun puolivälissä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan upeita palkintoja, kuten

  • 500 euron Superlahjakortti
  • airfryer
  • varsi-imuri