Uutinen

Työsuojeluvaalit lähestyvät – lähde ehdolle työsuojeluvaltuutetuksi ja äänestä talentialaista

Tänä syksynä useilla työpaikoilla valitaan uudet työsuojeluvaltuutetut. Asetu itse ehdolle, vinkkaa vaaleista kollegalle, ja kun äänestämisen aika on, anna äänesi talentialaiselle.

On tärkeää, että sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten työpaikoilla on alan työn erityispirteitä ja kuormitustekijöitä ymmärtävä työsuojeluvaltuutettu.

Työsuojeluvaaleissa voivat asettua ehdolle kaikki työpaikan työsuhteessa olevat työntekijät ja toimihenkilöt.

Valittu työsuojeluvaltuutettu saa korvausta tehtävästä. Talentia ja työsuojeluviranomaiset kouluttavat työsuojeluvaltuutettuja, joten tukea saa tarpeen mukaan. Valtuutettujen ajankäytöstä on sovittu erillisessä sopimuksessa.

Työsuojeluvaltuutetun työ on tosi palkitsevaa. Työsuojelu on meidän kaikkien yhteinen asia.
– Heidi A.

Työsuojeluvaalit käydään työpaikoilla syys-joulukuussa 2021, ja uudet työsuojeluvaltuutetut aloittavat vuoden 2022 alussa. Vaali järjestetään kaikilla vähintään kymmenen henkilön työpaikoilla. Jokaisella työsuhteessa olevalla on äänioikeus.

Lisätietoja työsuojeluvaaleista ja työsuojeluvaltuutetun tehtävästä saa työpaikan nykyiseltä työsuojeluvaltuutetulta, Työsuojelu.fi-sivulta sekä Talentian työelämän asiatuntijapalvelujen neuvonnasta.

Hyödynnä vaalimateriaalia

Talentia on tehnyt runsaasti työsuojeluvaalien markkinointimateriaalia ehdokkaille, jäsenille ja yhdistysten käyttöön.

>> Tutustu Talentian työsuojeluvaalimateriaaliin