Tiedote

SOTE-sopimuksesta ja OVTES-siirrosta on saavutettu neuvottelutulos – Talentian hallitus hyväksyi, JUKO käsittelee 7.6. 

Kevään 2020 KVTES-neuvotteluissa sovittiin, että kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö saa oman erillisen sote-sopimuksen. Samalla sovittiin, että kelpoisuusehdot täyttävät opettajat, erityisopettajat ja varhaiskasvatuksen esimiehet siirtyvät OVTES-sopimukseen 1.9.2021 alkaen.   

SOTE-sopimuksesta ja OVTES-siirrosta on neuvoteltu viime syksystä lähtien, ja nyt neuvottelutulos on saavutettu kunta-alan pääryhmässä.  

Talentian hallitus on käsitellyt neuvottelutuloksen tänään 2.6. ja hyväksynyt sen. JUKOn hallitus käsittelee sopimusta ensi maanantaina 7.6. Sopimusten sisällöistä tiedotetaan tarkemmin sen jälkeen.  

– Olemme tyytyväisiä, että neuvottelut ovat edenneet aikataulussa. Tämä on historiallinen uudistus ja tärkeää myös etenevän sote-uudistuksen kannalta, että sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyö tiivistyy nyt työehtosopimustasolla, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio. 

Neuvottelutulos varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirron yksityiskohdista syntyi tiistaiaamuna 

Kunta-alan varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön siirtämisestä kuntien yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) opetusalan virka- ja työehtosopimukseen (OVTES) ovat neuvotelleet Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja KT Kuntatyönantajat. 

Nyt saavutettu neuvottelutulos koskee siirron yksityiskohtia. Siirto tulee voimaan 1. syyskuuta. Jos järjestöt eivät sovi toisin, KVTES-sopimusta noudatetaan 31. joulukuuta 2022 saakka. 

Lisätietoja:  

Jenni Karsio, puheenjohtaja, puh. 044 541 5955