Uutinen

Sopimusneuvottelut alkavat

Neuvottelut uusista työ- ja virkaehtosopimuksista alkavat tammikuussa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Kunta-alan neuvottelijat kokoontuvat ensimmäisen kerran 14.1. ja yksityisen sosiaalipalvelualan 29.1. Nykyiset työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa 31.3. asti.

Talentian neuvottelutavoitteet on jaettu kolmeen kohtaan:

  1. Kiky-lisätunnit poistettava ja lomarahojen leikkaukselle loppu
  2. Palkkaus kuntoon: yleisen linjan palkankorotusten lisäksi tarvitaan palkkaohjelma
  3. Kaikki työ työajaksi – ei työajan pidentämiselle

Lue tarkemmin Talentian neuvottelutavoitteista ja seuraa neuvottelujen etenemistä talentia.fi/neuvottelut

Ketkä neuvottelevat?

Kunta-alalla neuvotteluosapuolina ovat KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisen alan unioni JAU, Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. Talentiaa edustaa kunta-alan ja muun julkisen alan neuvotteluissa JUKO.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksesta Talentia neuvottelee suoraan.

Mistä koko neuvottelujärjestelmässä on kyse ja mitä on odotettavissa? Lue Talentian puheenjohtajan Tero Ristimäen blogi Liittokierros ja miten se neuvotellaan.

Tarkista jäsentietosi

Sopimusneuvotteluista on tulossa vaikeat. Myös työtaistelutoimenpiteet ovat mahdollisia, joten on erityisen tärkeää, että työpaikka- ja yhteystietosi ovat jäsenrekisterissämme oikein. Tietojen tarkistaminen ja päivitys onnistuvat kätevästi Talentian sähköisessä asiointipalvelussa. Tarvitset asiointiin käyttäjätunnuksen, joka on jäsennumerosi. Jäsennumero löytyy Talentian jäsenkortista. Voit päivittää tietosi myös sähköpostitse jasensihteerit@talentia.fi.