Uutinen

Sinustako talentialainen luottamusmies?

Talentialaisia luottamusmiehiä tarvitaan lisää yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Ryhtyisitkö sinä tehtävään työpaikallasi?

Luottamusmiehet ovat työelämän vaikuttajia, jotka tekevät töitä sen eteen, että asiat luistavat työpaikalla. Kun työntekijöiden ja työnantajan yhteistyö toimii, voivat kaikki yleensä paremmin ja työ on tuloksellisempaa.

– Luottamusmiehet pääsevät vaikuttamaan työsuhteen ehtoihin, kuten palkkaukseen työyhteisössä sekä varmistamaan, että työehtosopimuksia noudatetaan, sanoo Talentian sopimusasiantuntija Eeva-Liisa Lindholm.

Se on myös näköalapaikka yrityksen päätöksentekoon ja antaa monipuolista osaamista, jota voi hyödyntää uralla. Talentia kouluttaa ja tukee luottamusmiehiä tehtävässään.

– Luottamusmiehen työ on aivan tavallisen ihmisen työtä, jonka oppii tekemällä. Tärkeintä on kiinnostus ja halu parantaa työelämää, Lindholm sanoo.

Hän korostaa, että mitä enemmän luottamusmiehissä on Talentian jäseniä, sitä paremmin sosiaalialan ääni kuuluu työpaikoilla. Näin mahdollisuudet vaikuttaa työoloihin ja työehtoihin paranevat.

Kuka tahansa Talentian jäsen voi tehdä aloitteen luottamusmiehen valitsemiseksi, jos työpaikallanne on vähintään kaksi Talentian jäsentä, eikä vielä talentialaista luottamusmiestä.

Mikäli ehdolle asettuu yksi henkilö, niin hänet valitaan niin sanotulla sopuvaalilla luottamusmieheksi. Jos ehdokkaita on useampia, järjestetään vaalit.

Lisätietoja tehtävästä ja vaalien järjestämisestä:
sopimusasiantuntija Eeva-Liisa Lindholm, eeva-liisa.lindholm@talentia.fi, puh. 09 3158 6042

> Tutustu vaaliohjeisiin

> Sosiaaliala ja luottamusmiesvaalit näkyviin työpaikalla