Koulutus mielessä? Tutustu tapahtuma- ja koulutuskalenterin tarjontaan

Talentia ja sen yhdistykset tarjoavat runsaasti monipuolisia koulutuksia ja tapahtumia jäsenilleen ja aktiiveilleen. Monet alueellisista ja ammatillisista seminaareista ja tapahtumista ovat jäsenille ilmaisia.

Osa Talentian koulutuksista on kutsukoulutusta järjestön luottamustehtävissä, kuten jäsenyhdistyksen puheenjohtajana tai tiedotustehtävissä toimiville jäsenille. Järjestö- ja luottamusmieskoulutukset ovat jäsenille maksuttomia.

Löydät tapahtuma- ja koulutuskalenteristamme kaikki tulevat tapahtumamme

Osallistu ammatillisiin koulutuksiin

Talentia järjestää vuosittain ammatillisia koulutuksia eri teemoista. Tärkein vuosittainen koulutustapahtumamme on vuodesta 2005 järjestetyt Sosiaalialan asiantuntijapäivät. Tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa sosiaalialan ammattilaisten kohtaamispaikkana.

Asiantuntijapäivät muodostuu lukuisista alan seminaareista ja näyttelystä, jossa yhteistyökumppanit, sosiaalialan järjestöt ja kaupunkien rekrytointiosastot esittelevät toimintaansa ja kertovat työllistymismahdollisuuksista.

Talentian jäsenten on mahdollista hakea myös koulutustukea, jota myönnetään mm. ammatillisiin jatko- ja täydennyskoulutuksiin sekä muihin pitkäaikaisiin koulutuksiin. 

Järjestökoulutukset valmentavat Talentian aktiiveja

Talentian järjestökoulutukset on suunnattu järjestön aktiivitoimijoille, kuten valtakunnallisten yhdistysten ja alueyhdistysten puheenjohtajille, talousvastaaville, jäsensihteereille ja viestintävastaaville. Koulutuksissa opiskellaan mm. viestintää ja markkinointia sekä verkostoidutaan.

Talentia järjestää myös työhyvinvointiin, ammattietiikkaan ja alan lainsäädäntöön liittyvää koulutusta.

Tule mukaan luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuksiin

Järjestämme koulutuksia luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Suosittuja ovat myös luottamusmiesvalmennukset, joihin voivat osallistua Talentian jäsenet, jotka eivät vielä ole luottamusmiehiä mutta joita kiinnostaisi ryhtyä tehtävään.

Tarjolla monipuolista koulutusta opiskelijajäsenille

Talentia järjestää koulutuksia myös opiskelijajäsenilleen. Esimerkiksi Vahva ammatissa -koulutuksessa osallistujat pääsevät oppimaan ammattijärjestötoiminnasta ja kehittämään työelämätaitojaan. Talentian opiskelijatoiminta kiertää eri korkeakouluissa ja pitää työelämäluentoja sosiaalialan korkeakouluopiskelijoille niin ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoilla.

Myös kumppaneilla koulutustarjontaa

Tarjoamme koulutuksia ja järjestämme tapahtumia myös yhteistyökumppaneiden kanssa. Talentialaiset voivat osallistua esimerkiksi Fingon järjestämiin koulutuksiin jäsenetuhinnoin. Jäsenet ovat lisäksi tervetulleita mukaan Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin toimintaan. Osallistua voi esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja opintomatkoille.

Talentian jäsenille on myös tarjolla Academy of Brainin verkkovalmennuksia edulliseen hintaan. Valmennuksista saa tukea mm. psykososiaalisen kuorman kanssa jaksamiseen, paineensietokyvyn kehittämiseen ja työhyvinvointiin.

Lisäksi akavalaisten ja STTK:laisten järjestöjen koulutus- ja kehittämisorganisaatio TJS:llä on runsaasti koulutustarjontaa.