Uutinen

Kiky-vääntö jatkui kuntasovittelussa

Sovittelussa haarukoitiin, millä ehdoilla kunta-ala pääsee kiky-tunneista eroon. JUKO tavoittelee edelleen sopimusten syntymistä huhtikuun aikana.

Jälleen nelituntiseksi venyneessä kuntasovittelussa käytiin tänään neuvonpitoa myös järjestöittäin Kuntatyönantajien kanssa.

– Sekä kiky-tuntien poistaminen että niiden täysi rahallinen korvaaminen olivat keskusteluissa, kertoo JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

Sovittelua jatketaan torstaina 23.4. klo 12.30. Silloin listalla on jälleen koko kunta-alan sopimusjärjestelmää määrittävä pääsopimus.

JUKO on sovittelussa sitoutunut tavoittelemaan kuntien uusia virka- ja työehtosopimuksia huhtikuun loppuun mennessä.

Kunnan sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johtamassa sovittelussa JUKOa edustavat toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).

Kaikki kuntasektorin virka- ja työehtosopimukset päättyivät 31. maaliskuuta. Huhtikuussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty.

Joka kolmas kunnissa työskentelevä kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Kirkon neuvottelut ovat sovittelussa.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

>> Seuraa sopimusneuvotteluja Talentian sivuilla