Tiedote

JUKO: Kunta-alan osapuolet jatkoivat palkkaohjelmiensa esittelyä

JUKO tavoittelee koko kunta-alaa ja kaikkia kunta-alan sopimuksia koskevaa palkkaohjelmaa. Kunta-alan pääsopijajärjestöt jatkoivat palkkaohjelmatavoitteidensa esittelyä tapaamisessaan Kuntatalolla torstaina 17. helmikuuta.

Sopimuksen sanamuotoihin viilauksia

Edellisellä neuvottelukierroksella päivitettiin kunnallista pääsopimusta. Nyt osapuolet keskustelivat sen uudistamisesta edelleen niin, että sanamuodot vastaisivat nykyistä lainsäädäntöä. Lisäksi sopimuksessa olisi paikallaan luetella kaikki kunta- ja hyvinvointialan virka- ja työehtosopimukset.

Seuraava neuvottelu 23. helmikuuta

Kunta-alan neuvottelupöydässä ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn lisäksi Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sekä Kuntatyönantajat KT.
Seuraavan kerran osapuolet kokoontuvat yhteisesti 23. helmikuuta.

JUKO kertoo kuntasektorin virka- ja työehtosopimusneuvotteluista kotisivullaan www.juko.fi. Voit seurata JUKOa myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kunta. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Sopimukset | Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (OVTES), Kunnallinen lääkärien virkaehtosopimus (LS), Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS), Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTE-sopimus

Palkankorotusten ja työehtomuutosten kustannusraami neuvotellaan yhteisessä pääneuvotteluryhmässä, muut työehdot sopimusalojen omissa neuvotteluryhmissä. JUKO tiedottaa pääneuvotteluryhmän neuvottelujen lisäksi KVTES- ja SOTE-sopimusneuvotteluista.

Neuvottelijat | puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ), toiminnanjohtaja Maria Löfgren (JUKO), neuvottelujohtaja Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja edunvalvontajohtaja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat), neuvottelupäällikkö Jouni Vattulainen (SOTE-sopimus / JUKO)
Pääsopijat | JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL, Jyty), Sote (Super, Tehy, SPAL) ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kuntasektorin sopimukset koskevat yhteensä noin 425 000:ta palkansaajaa.

JUKO julkaisi tiedotteen 17.2.2022.

>> Seuraa sopimusneuvotteluja Talentian verkkosivuilla