Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa ei vielä sopua – seuraavat lakot lähestyvät

Yksityisen sosiaalipalvelualan sovittelu jatkui tänään 26.5., mutta ratkaisua työriitaan ei syntynyt. Seuraavan kerran neuvotteluosapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan luona maanantaina 29.5.

Ensi viikolla on tulossa uusia lakkoja, jos yksityisen sosiaalipalvelualan työriitaan ei saada sitä ennen sopua.

Lakot yksityisissä päiväkodeissa ja lastensuojelulaitoksissa alkaisivat 31.5. Lakko palveluasumisen kohteissa alkaisi 1.6.

Katso tarkat tiedot lakkokohteista:

>> lakko yksityisissä päiväkodeissa
>> lakko lastensuojelun toimipisteissä
>> lakko palveluasumisen yksiköissä

Lue lisää: talentia.fi/lakko

Lisäksi yksityisellä sosiaalipalvelualalla on voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto 30.5. klo 13 asti. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia sopimuksen piiriin kuuluvia Talentian jäseniä.

Tavoitteena palkkaohjelma

Yksityisen sosiaalipalvelualan palkat ovat jääneet jälkeen julkisen sektorin palkoista. Talentian tavoitteena on saada alalle useampivuotinen palkkaohjelma. Yksityiselle sosiaalipalvelualalle haetaan vähintään samansuuruisia korotuksia kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa.

Seuraa Talentian viestintää

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on ollut sopimukseton tila toukokuun alusta. Sopimuksettoman tilan aikana jäsenten on hyvä entistä tarkemmin seurata Talentian viestintäkanavia, sillä tilanne voi muuttua nopeastikin.

>> Seuraa Talentian neuvotteluviestintää


Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.