Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut odottavassa tilassa

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat eilen 15.2. Katseet ovat nyt kohdistuneet kunta- ja hyvinvointialaan, jolta odotetaan ratkaisua alan palkankorotuksista. Kunta-alan palkankorotukset on sidottu teknologiateollisuuden, kemianteollisuuden ja AKT:n sopimiin korotuksiin.

Talentia tavoittelee yksityiselle sosiaalipalvelualalle tänä vuonna vähintään samansuuruisia korotuksia kuin kuntasektorilla, mukaan lukien kuntasektorin palkkaohjelman korotukset.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran 27.2.

Palkankorotuksista saatava sopu viimeistään 15.3.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen mukaan 2023 on ns. optiovuosi. Se tarkoittaa, että työehtosopimus on voimassa 30.4.2024 asti, jos neuvotteluosapuolet pääsevät sopuun palkankorotuksista määräaikaan mennessä.

Jos sopua ei saada aikaan viimeistään 15.3.2023, voidaan työehtosopimus irtisanoa päättymään 30.4.2023.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL ry ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.