Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut junnaavat – sopimukseton tila lähestyy

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina 17.4., jolloin keskityttiin palkankorotustavoitteisiin. Niistä osapuolilla on edelleen isoja näkemyseroja.

Talentian neuvottelujohtajan Paula Kangasmaan mukaan neuvotteluissa ei mainittavasti edistytty. Seuraavan kerran neuvotteluosapuolet tapaavat perjantaina 21.4.

Tarkista jäsentietosi ja seuraa Talentian neuvotteluviestintää

Yksityisen sosiaalipalvelualan tämän vuoden palkankorotuksista käytiin neuvotteluja alkuvuodesta, mutta sopua ei syntynyt. Tästä syystä Talentia irtisanoi työehtosopimuksen päättymään 30.4. Nyt neuvotteluita käydään koko sopimuksen sisällöstä, ei vain palkankorotuksista.

Toukokuussa alkaa yksityisen sosiaalipalvelualan sopimukseen kuuluvien jäsenten sopimukseton tila.

Tarkistathan, että jäsentietosi ovat ajan tasalla ja seuraa neuvotteluviestintää sivuillamme.

Tavoitteena palkkaohjelma yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Talentia haluaa korjata sosiaalialan korkeakoulutettujen palkkatasoa usean vuoden palkkaohjelmalla. Tavoitteena on saada yksityiselle sosiaalipalvelualalle vähintään samansuuruiset korotukset kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa.

Työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.

Seuraa neuvotteluja >> Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelu-uutisia