Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa pureuduttiin tekstitavoitteisiin

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat 17.3. Tällä kertaa käsiteltiin ns. tekstitavoitteita yksityiskohtaisemmin.

Talentia tavoittelee neuvotteluissa jäsenilleen ostovoimaa turvaavaa palkkaratkaisua ja useampivuotista palkkaohjelmaa. Sopimuksessa on otettava huomioon työaikakysymykset ja tuleva perhevapaauudistus. Tärkeä tavoite on myös se, että työntekijöille korvattaisiin työn vuoksi tapahtuva matkustaminen. Lisäksi työntekijöiden on saatava ruokailla joutuisasti työpaikalla.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sovitaan myös yksityisessä varhaiskasvatuksessa työskentelevien työehdoista.

Talentiaa edustaa yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelupöydässä neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa. Seuraavan kerran neuvottelut jatkuvat ensi tiistaina 22.3.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus on voimassa 30.4.2022 saakka. Julkisen sektorin sopimukset päättyivät 28.2., ja sen jälkeen valtion ja kirkon sopimusaloille on saatu uudet työ- ja virkaehtosopimukset.

Kunta-alalla sopimukseen ei ole toistaiseksi päästy, ja työriitaa sovitellaan nyt valtakunnansovittelijan avulla. Talentian jäseniä sopimusneuvotteluissa edustava Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on jättänyt kolme lakkovaroitusta, jotka koskevat Jyväskylän, Rovaniemen, Tampereen, Kuopion, Turun ja Oulun kaupunkeja. Lisäksi kunta-alalla oli voimassa 21.-27.3. ylityö- ja vuoronvaihtokielto. >> Lue lisää

>> Seuraa Talentian neuvotteluviestintää