Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa ei lähentymistä tekstitavoitteissa

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat 7.4. Myös tällä kertaa pureuduttiin sekä työnantajaosapuolen että palkansaajapuolen tekstitavoitteisiin, jotka ovat vielä toisistaan kaukana.

Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla 13.4., jolloin käsitellään palkkausjärjestelmää. Talentiaa yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelupöydässä edustaa neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus on voimassa 30.4.2022 saakka.

Talentia tavoittelee palkkaohjelmaa

Talentia tavoittelee neuvotteluissa jäsenilleen ostovoimaa turvaavaa palkkaratkaisua ja useampivuotista palkkaohjelmaa. Sopimuksessa on otettava huomioon työaikakysymykset ja tuleva perhevapaauudistus.
Tärkeä tavoite on myös se, että työntekijöille korvattaisiin työn vuoksi tapahtuva matkustaminen. Lisäksi työntekijöiden on saatava ruokailla joutuisasti työpaikalla.

Kunta-alalla lakkoillaan

Kunta-alalla uutta sopimusta ei ole vielä syntynyt. Talentian jäseniä sopimusneuvotteluissa edustava Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn ensimmäiset lakot olivat 6.-7.4. Jyväskylässä, Rovaniemellä, Turussa ja Oulussa. Ensi viikolle on annettu lakkovaroitukset 13.-14.4. Tampereen ja Kuopion kaupungeilla ja 19.-25.4. Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupungeilla.

Lisäksi kunta-alalla on alkanut 4.4.2022 ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka päättyy 10.4.2022.

>> Seuraa Talentian neuvotteluviestintää