Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa ei edistytty

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat jälleen tänään 21.4. Keskiössä olivat edelleen palkankorotustavoitteet, joista osapuolilla on isoja näkemyseroja.  

Talentian neuvottelujohtajan Paula Kangasmaan mukaan lähentymistä neuvotteluosapuolten välillä ei vieläkään tapahtunut. Seuraavan kerran neuvotteluita jatketaan tiistaina 25.4.

Tarkista jäsentietosi ja seuraa Talentian neuvotteluviestintää

Yksityisen sosiaalipalvelualan tämän vuoden palkankorotuksista käytiin neuvotteluja alkuvuodesta, mutta sopua ei syntynyt. Tästä syystä Talentia irtisanoi työehtosopimuksen päättymään 30.4. Nyt neuvotteluita käydään koko sopimuksen sisällöstä, ei vain palkankorotuksista.

Toukokuussa alkaa yksityisen sosiaalipalvelualan sopimukseen kuuluvien jäsenten sopimukseton tila.

Tarkistathan, että jäsentietosi ovat ajan tasalla ja seuraa neuvotteluviestintää sivuillamme.

Tavoitteena palkkaohjelma yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Talentia haluaa korjata sosiaalialan korkeakoulutettujen palkkatasoa usean vuoden palkkaohjelmalla. Tavoitteena on saada yksityiselle sosiaalipalvelualalle vähintään samansuuruiset korotukset kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa.

Työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.

Seuraa neuvotteluja >> Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelu-uutisia