Uutinen

Yksityisen sosiaalipalvelualan ja yksityisen terveyspalvelualan neuvotteluissa esillä osapuolten tavoitteet

Yksityisen sosiaalipalvelualan pääsopijat kokoontuivat 11.1. käsittelemään osapuolten tavoitteita. Palkansaajat toivovat monivuotista palkkaohjelmaa, johon työnantajia edustava Hyvinvointialan liitto suhtautuu kuitenkin varauksella. Lisäksi keskustelua oli muun muassa nollasopimusten käytön rajoittamisesta ja henkilöstön aseman vahvistamisesta.

Työnantaja tavoittelee kaksivuotista sopimuskautta, jossa palkankorotukset olisivat korkeintaan noin kolme prosenttia. Työnantaja haluaa myös lisätä paikallista sopimista.

Neuvottelut jatkuvat seuraavan kerran 17.1.

Yksityisen terveyspalvelualan pääsopijat Terveyspalvelualan Unioni ja Hyvinvointialan liitto käsittelivät 10.1. neuvotteluissa osapuolten tavoitteita. Sopimuskauden pituus jäi toistaiseksi auki.

Työnantajaa edustava Hyvinvointialan liitto tavoittelee palkkaratkaisua, jossa palkankorotukset noudattaisivat yleistä linjaa. Se pitää kuitenkin 3,2 prosentin palkankorotusta kahdelle vuodelle ehdottomana rajana. Työnantaja ei vielä näissä neuvotteluissa jättänyt tarjousta palkankorotuksista.

Työnantaja haluaa työaikoihin joustavuutta: sen tavoitteena on vapauttaa työajan sijoittelua. Lisäksi se haluaa lisätä paikallista sopimista esimerkiksi niin, että työntekijä voisi halutessaan vaihtaa lomarahansa vapaaksi.

Yksityisen terveyspalvelualan pääsopijat tapaavat seuraavan kerran 25.1.

Lisätietoja: Tero Ristimäki, Talentia ry:n puheenjohtaja, puh. 040 583 2657