Uutinen

Yksityinen sosiaalipalveluala pyrkii saamaan sopimusratkaisun juhannukseksi

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat 4.6. Neuvotteluosapuolet tapaavat nyt toisiaan tiiviisti tavoitteenaan saada alalle sopimusratkaisu juhannukseksi. Neuvotteluaikoja on kuitenkin varmuuden vuoksi sovittu myös juhannuksen jälkeen.

Neuvotteluissa käsiteltiin jälleen palkankorotuksia ja kiky-tuntien poistamista. Tekstikysymyksiä on vielä paljon auki, vaikka jonkinlaista lähentymistä osapuolten näkemyksissä on jo jossain määrin tapahtunut, ja viime aikoina on keskitytty keskeisimpiin kohtiin.

Talentian tavoitteena on jo pitkään ollut muun muassa se, että yksityisellä sektorilla siirrytään arkipäivälaskennasta työpäivälaskentaan. Tarkoitus olisi saada muutos voimaan nopeasti, mutta työnantajapuoli katsoo, että muutos on mahdollinen vain osana sopimuksen kokonaisratkaisua sekä pitkällä siirtymäajalla.

– Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut alkoivat jo viisi kuukautta sitten. Nämä ovat varsinaiset maraton-neuvottelut, en ole urani aikana ikinä kokenut tällaista vääntöä sopimuksesta, sanoo Talentiaa neuvotteluissa edustava neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa.