Uutinen

Vielä ehtii äänestämään Talentian liittovaltuustovaaleissa

Talentian liittovaltuustovaalien viimeinen äänestyspäivä on 31.5.2020. On tärkeää, että Talentian jäsenet käyttävät valtaansa ja äänestävät vaaleissa, sillä valtuusto käyttää järjestön ylintä päätösvaltaa.

Valtuusto päättää monista jäsenen työelämään liittyvistä asioista. Sen tärkeä tehtävä on esimerkiksi päättää järjestön työ- ja virkaehtosopimustavoitteista sekä mahdollisesta työtaistelusta. Valtuusto päättää myös jäsenmaksuista, liiton pitkän aikavälin tavoitteista sekä puheenjohtajasta ja hallituksesta.

Uusi liittovaltuusto pääsee heti alkajaisiksi marraskuussa valitsemaan Talentiaan uuden hallituksen ja sille puheenjohtajan, kun Tero Ristimäen kausi puheenjohtajana päättyy. Lue lisää valtuuston tehtävistä.

Äänestää voi joko sähköisesti tai postitse

Äänestystä varten Talentian jäsenet ovat saaneet postissa ehdokaslistan, äänestyslipun ja palautuskuoren. Ehdokaslistalla ovat jäsenten asettamat ehdokkaat.

Voit valita, äänestätkö postitse vai sähköisesti, jolloin tarvitset käyttöösi vaalikuoressa tulleen PIN-koodin sekä jäsenkortistasi löytyvän jäsennumeron.

Äänestäneiden kesken arvotaan:

  • iPhone XR 124 Gt
  • 2 kpl Lapuan Kankureiden tuotepaketteja sekä
  • majoituslahjakortteja yhteistyökumppaneidemme hotelleihin.

Ketä voi äänestää

Äänestä oman vaalipiirisi ehdokasta. Vaalipiirisi on se alueyhdistys, johon kuulut. Jos olet opiskelija, käytät ääntäsi opiskelijoiden vaalipiirissä, joka on koko maa. Opiskelijat äänestävät omat opiskelijaedustajansa kahden vuoden kaudeksi liittovaltuustoon. Äänioikeutettuja ovat jäsenet, jotka on merkitty jäsenrekisteriin 1.3.2020 ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa. Täältä pääset tutustumaan vaalien ehdokkaisiin.

Näin äänestät sähköisesti

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa  www.vaalipalvelu.fi/talentia2020/aanestys jäsennumeron ja vaalikirjeessä saapuneen PIN-tunnuksen avulla. Mikäli et ole saanut kirjettä, ole yhteydessä. Yhteystiedot löydät alta.

Jäsennumero on Talentian jäsenkortissasi, mutta voimme tarvittaessa toimittaa hukkuneen jäsennumeron sähköpostitse ja PIN-koodin vaalien toimittajalta tekstarina puhelimeen.

Jäsennumerokyselyt osoitteeseen jasensihteerit@talentia.fi, p. 09 3158 5530 / Puhelinpäivystys ma-to klo 9-12.
Vaalikirje-/PIN-koodikyselyt osoitteeseen mikko.suomalainen@talentia.fi, p. 09 3158  6031 / Puhelinpäivystys arkisin 8-16.