Uutinen

Vielä ehdit lähteä ehdolle Talentian valtuustovaaleihin – ehdolle asettuminen päättyy 15.4.

Vaikuta sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämään – lähde ehdolle Talentian valtuustovaaleihin! Asetu ehdolle omasta vaalipiiristäsi viimeistään 15.4.2024.

Vaalipiiri on se Talentian alueyhdistys, johon kuulut. Eli jos kuulut Talentia Kymenlaaksoon, olet ehdolla Talentia Kymenlaakson listalta. Opiskelijoiden vaalipiiri on koko maa.

Jos et muista, mihin alueyhdistykseen kuulut, voit tarkistaa asian omista jäsentiedoistasi. Pääset katsomaan tietojasi Talentian jäsenpalvelussa talentia.fi joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksillasi.

Ehdolle voi asettua kuka tahansa jäsenmaksunsa suorittanut Talentian varsinainen jäsen, jolla on itsensä lisäksi kaksi talentialaista ehdokkaaksi asettajaa. Lisätietoa vaaleista ja ehdolle asettumisesta saat osoitteessa talentia.fi/valtuustovaalit, josta on ohjaus ehdokassivulle.

Jos lähdet ehdolle vaaleissa, varaudu kirjoittamaan itsestäsi ja taustastasi lyhyesti ehdokassivuilla. Liitä mukaan myös valokuvasi.

Valtuustokausi kestää neljä vuotta, opiskelijoilla kaksi

Jäsenistä koostuva, vaaleilla valittu liittovaltuusto käyttää Talentian ylintä päätösvaltaa. Valtuuston jäsenet päättävät muun muassa järjestön strategiasta, virka- ja työehtosopimustavoitteista sekä taloudesta, esimerkiksi jäsenmaksuista. Valtuusto myös valitsee Talentian hallituksen ja puheenjohtajan.

Valtuustokausi on neljä vuotta, opiskelijajäsenillä kaksi vuotta. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Valtuutettuna toimiminen on palkitsevaa

Valtuustossa tarvitaan erilaisia näkemyksiä ja osaamista. Mitä monipuolisempi valtuuston kokoonpano on, sitä paremmin Talentian jäsenten eri näkökulmat ja tarpeet pääsevät esiin ja otetaan huomioon päätöksenteossa.

Lähde siis ehdolle, olet sitten kokenut konkari tai vasta alalle tullut! Aiempaa kokemusta valtuustosta ei tarvitse olla, sillä Talentia perehdyttää toimintaan kaikki valtuutetut. Tärkeintä on olla kiinnostusta ja halua vaikuttaa Talentian ja ylipäätään sosiaalialan tulevaisuuteen.

Valtuustossa pääsee lisäksi kehittämään työelämässä hyödyllistä osaamista, kuten neuvottelutaitoja ja päätöksentekokykyä. Toimiminen valtuutettuna voi olla hyvin palkitsevaa, kun pääsee osaksi yhteisöä, joka pyrkii parantamaan jäsenten työelämää.

Talentian jäsenet äänestävät uuden valtuuston toukokuussa

Talentian jäsenet pääsevät huhtikuun lopulla tutustumaan vaaleissa ehdolla oleviin. Varsinaiset vaalit järjestetään 15.–31.5.2024 sähköisesti. Äänioikeutettuja ovat jäsenet, jotka on merkitty jäsenrekisteriin 1.3.2024 ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa.

Lisätietoja:

Janne Seppälä

Järjestöpäällikkö
Järjestö- ja yhdistystoiminta, jäsenpalvelut, jäsentutkimukset ja selvitykset, yksikön esihenkilö
09 3158 6030