Uutinen

Varhaiskasvatuksen ammattilaisille koulutuksia syyskuussa, ilmoittaudu mukaan

Talentia järjestää syyskuussa koulutuksia työajoista varhaiskasvatuksen työntekijöille. Työaikakoulutuksia järjestetään kaksi: kunnallisen ja yksityisen puolen varhaiskasvatuksen ammattilaisille on omat koulutukset.

Kuntasektorilla työskenteleville varhaiskasvatuksen ammattilaisille työaikakoulutus järjestetään torstaina 21.9. Yksityissektorilla työskenteleville varhaiskasvatuksen ammattilaisille työaikakoulutus pidetään torstaina 28.9. Molemmat koulutukset alkavat kello 17 ja kestävät puolitoista tuntia.

Koulutukset sisältävät varhaiskasvatuksessa työskenteleville tärkeää tietoa siitä, mitä työehtosopimuksissa linjataan työajoista. Kouluttajana toimii Talentian neuvottelupäällikkö Tiina Kinnunen. Koulutukset järjestetään etänä Teamsissa.

Kinnusen työaikaluennolla pääset kärryille muun muassa siitä, mitä ovat lisä- ja ylityö, mitä tarkoittaa työvuoroluettelon sitovuus ja miten jo vahvistettua työvuoroluetteloa voidaan muuttaa.

Lisäksi opit, miten päiväkodin avaaminen ja sulkeminen voidaan järjestää työehtosopimuksen mukaan oikein, myös poikkeustilanteissa.

Koulutuksessa vastataan myös kysymykseen siitä, onko WhatsApp työväline, saako viestisovellusta käyttää työajalla, ja voidaanko sen käyttöön velvoittaa varhaiskasvatuksessa työskenteleviä.

>> Ilmoittaudu kuntasektorin työaikakoulutukseen (viimeistään 19.9.) 

>> Ilmoittaudu yksityisen sektorin työaikakoulutukseen (viimeistään 26.9.)