Uutinen

Talentian kunta-alalla työskentelevät jäsenet ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon tiistaiaamuna

Raha

Kunta-alan neuvotteluiden keskeytymisen vuoksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta kaikkien kunnallisten virka- ja työehtosopimusten piirissä tiistaina 6.2.2018 klo 7 alkaen.
Vauhditustoimet eivät koske virkasuhteisia jäseniä, koska kunnallinen virkaehtosopimuslaki rajaa virkamiehen työtaisteluoikeuden vain lakkoon.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellot ovat voimassa toistaiseksi. JUKO ry on myös päättänyt mahdollisen lakkovaroituksen jättämisestä neuvottelutilanteen niin vaatiessa.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen Talentia ry:n hallitus teki asiasta oman päätöksen jo torstaina 1.2.2018. Talentia on siitä lähtien ollut valmiudessa ryhtyä järjestöllisiin toimiin kunta-alan työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi, palkankorotusten saamiseksi ja ratkaisun löytämiseksi lomarahaleikkausten kompensaatiokysymykseen.

Lisätietoa ja käytännön ohjeita kootaan tämän päivän aikana talentia.fi-sivustolle. Seuraa Talentian tiedotusta! Voit esittää kysymyksen ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sähköpostilla toimisto@talentia.fi.