Uutinen

Talentia varautuu työtaistelutoimiin

Talentian jäseniä koskevat työ- ja virkaehtosopimukset jäivät syntymättä sopimusten voimassaoloaikana. Sopimukset päättyivät 31.1. Työnteko jatkuu työpaikoilla kuitenkin normaalisti vanhojen työehtosopimusten mukaan.

Kunta-alan neuvottelut jatkuvat viikonloppuna. Tavoitteena on löytää ratkaisut auki oleviin kysymyksiin. Yksityisellä sektorilla jatketaan neuvotteluja ensi viikolla. Kokousaikoja on sovittu myös valtion, kirkon ja yliopistosektorin neuvotteluihin.

Talentia nostaa edelleen työtaisteluvalmiuttaan. Työtaistelutoimet ovat mahdollisia sopimuksettomassa tilassa.

Talentian hallitus valtuutti 1.2.2018 kokouksessaan puheenjohtaja Tero Ristimäen päättämään Talentian osallistumisesta lyhytaikaisiin lakkoihin tai työnseisauksiin sekä ylityökieltoon ja vuoronvaihtokieltoon.

Julkisen sektorin sopimukset neuvottelee talentialaisten puolesta Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. Talentialla on valmius osallistua JUKOn toimeenpanemiin työtaisteluihin. Ne käsittävät koko julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, kirkon, yliopistot sekä AVAIN-työehtosopimuksen piirissa olevat työntekijät.

Talentia kohottaa työtaisteluvalmiuttaan myös yksityisellä sosiaalipalvelualalla ja yksityisellä terveyspalvelualalla. Työtaisteluvalmiutta kohottamalla Talentia varautuu siihen, etteivät neuvottelut etene tai ne katkeavat.