Uutinen

Sopimusneuvottelut jatkuvat yksityisellä sosiaalipalvelualalla sekä yksityisellä terveyspalvelualalla

Raha

Uudet työehtosopimukset jäivät syntymättä yksityisellä sosiaalipalvelualalla sekä yksityisellä terveyspalvelualalla sopimusten voimassaoloaikana. Tämä tarkoittaa sitä, että aloilla eletään 1.2. alkaen sopimuksettomassa tilassa.

Työnteko jatkuu kuitenkin työpaikoilla normaalisti vanhojen työehtosopimusten mukaan. Työtaistelutoimet ovat kuitenkin mahdollisia sopimuksettomassa tilassa . Talentia on nostanut työtaisteluvalmiuttaan siltä varalta, että neuvottelut ajautuvat umpikujaan.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuvat 5.2. Neuvottelupöydässä on vielä kaikki asiat auki, eikä mistään ole sovittu sitovasti. Työnantaja seuraa tarkkaan kuntapuolen sopimusneuvotteluja ja odottaa niiden lopputulosta. Todennäköisesti yksityisellä sosiaalipalvelualalla syntyy sopimus vasta sen jälkeen, kun kuntasektorilla on päästy sopimukseen.

Yksityisen terveyspalvelualan tilanne

Yksityisen terveyspalvelualan neuvotteluissa keskusteltiin tänään 1.2. palkkaratkaisun rakenteesta sekä mahdollisen paikallisen erän kohdentamisesta ja sen ohjeistamisesta. Lisäksi keskusteltiin muun muassa henkilöstön edustajien toimintaedellytysten parantamisesta.

Yksityisen terveyspalvelualan neuvottelut jatkuvat 9.2.2018.