Pääkaupunkiseudun lakot siirtyvät kahdella viikolla

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt siirtää Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkeihin 19.–25.4.2022 suunniteltuja lakkoja 14 vuorokautta eteenpäin.

Tämä tarkoittaa sitä, että Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkeja koskeva lakko toteutuisi 3.–9.5.2022. Lakko alkaa tiistaina 3.5.2022 klo 00.01, jos neuvotteluratkaisuun työnantajan kanssa ei päästä sitä ennen. Lakko päättyy maanantaina 9.5.2022 klo 23.59.

– Pääkaupunkiseudun lakkojen siirron syynä on osin se, että varhaiskasvatus on yhteiskunnan kriittisen tärkeä toiminto ja lakko hankaloittasi yhteiskunnan elämää. Toivottavasti tämä osoitus jäsenillemme nähdään myös sovintoratkaisussa palkkaohjelman muodossa, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Talentian jäsenistä lakossa ovat kyseisten kaupunkien palveluksessa olevat varhaiskasvatuksen työntekijät, jotka kuuluvat KVTES- ja OVTES-sopimusten piiriin. Lisäksi Vantaalla lakossa ovat SOTE-sopimukseen kuuluvat lapsiperheiden sosiaalityössä ja lastensuojelussa työskentelevät.

Kunta-alan neuvottelujen vauhdittamiseksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO jätti 21.3.2022 Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkeja koskevan lakkovaroituksen.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 18.4. ja on voimassa toistaiseksi

Pääkaupunkiseudun lakon siirto ei vaikuta Talentian kunta-alan jäsenten ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon alkaa 18.4. ja on voimassa toistaiseksi.

>> Tutustu ohjeisiin ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Yhteystiedot ajan tasalle

Jokaisen jäsenen on huolehdittava, että yhteys- ja työsuhdetiedot ovat ajan tasalla. On tärkeää, että Talentiasta lähtevä tieto ja toimintaohjeet tavoittavat kaikki jäsenet.

>> Tarkista jäsentietosi kätevästi sähköisesti

Seuraa lakkotiedotusta

Talentian jäsentiedotusta voi seurata netissä talentia.fi/tyotaistelu ja somessa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Lähetämme tietoa myös sähköpostissa ja tarvittaessa tekstiviestitse. Tietoa saa myös JUKOn Facebookissa www.facebook.com/JUKOry ja Twitterissä www.twitter.com/JUKOry.

Käytämme työtaistelun aikana slogania ”Arvoa asiantuntijalle” ja somessa #ArvoaAsiantuntijalle ja #lakko2022. Neuvotteluviestintää voi seurata tunnuksilla #TalentiaNeuvottelee ja #Neuvotellen2022.

Talentia tavoittelee palkkaohjelmaa sosiaalialan korkeakoulutetuille

Talentia tavoittelee neuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa sosiaalialan korkeakoulutetuille. Myös työn vuoksi tapahtuva matkustaminen on korvattava, ja työajalla on saatava ruokailla joutuisasti.

>> Lue lisää Talentian neuvottelutavoitteista

Onko sinulla kysyttävää?

Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä Talentian lakkopäivystykseen:

  • jarjestoinfo@talentia.fi
  • puh 09 3158 5541 (arkisin klo 9–15. HUOM! 2. pääsiäispäivänä 18.4. päivystysaika klo 12–15)